TOP
Un camió de Prezero. Arxiu.

Castelló, sobre el conflicte del servei de fems: És una “guerra promoguda per l’empresa”

La vicepresidenta i consellera de Gestió Ambiental, Verónica Castelló, ha declarat que “entén” la postura dels treballadors del servei de neteja que han anat a la vaga els darrers dies per denunciar que des de gener no estan percebent l’augment salarial pactat amb la concessionària i ha lamentat que ens trobem en una “guerra promoguda per l’empresa” Prezero.
Sobre les aturades de la plantilla, Castelló ha afegit: “Quan treballes per a una empresa i hi ha un conveni laboral signat i no es fa realitat, tothom té dret de demanar el que li pertoca”. En canvi, la consellera ha set crítica amb Prezero, destacant que “va firmar un contracte considerant que era deficitari” en referència al nou servei de residus, que entrà en vigor la passada setmana.

Prezero “està condicionant el compliment de l’acord” amb els treballadors a què el Consell pagui
Cal recordar que, sobre la nova contracta, l’empresa fa mesos que manté una reclamació econòmica davant del Consell de devers 5 milions d’euros, una xifra que s’hauria d’afegir als 35 milions establerts en el concurs públic que guanyà Prezero. Entre les justificacions que fonamenten, segons l’empresa, aquesta reclamació econòmica hi ha l’increment dels costos en maquinària o combustible derivats del retard en l’adjudicació del nou contracte i l’augment salarial acordat entre Prezero i els seus treballadors.
Castelló ha assenyalat que la companyia “està condicionant el compliment de l’acord” amb el seu personal a què el Consell accepti pagar aquest increment salarial amb sous públics. En aquest punt, la titular de Gestió Ambiental ha reiterat que fou l’empresa qui pactà amb els seus treballadors una millora salarial, no el Consell. Tot i això, la institució insular ha acceptat assumir un increment dels costos salarials del 2%, però no la totalitat acordada amb Prezero, que representa una pujada del 4,5% per al 2024. Però aquesta proposta del Consell ha set rebutjada per Prezero, que segons remarca Castelló, no vol assumir els pactes amb el personal si el consell no satisfà les seves demandes econòmiques.
En aquest sentit, la responsable de Gestió Ambiental ha indicat que qualsevol pagament addicional que executi el Consell tendrà una repercussió en la ciutadania i ha recordat que ja es va haver d’aprovar una pujada de la taxa de fems i d’IBI per poder fer front als costos de la nova contracta.

Incompliment de la nova contracta
D’altra banda, la consellera ha reiterat que la institució insular supervisa el desplegament de serveis, maquinària i personal de Prezero i ha manifestat que s’aixecaran actes i propostes de sanció perquè la concessionària no està complint amb les condicions de la nova contracta.
Finalment, Castelló ha manifestat la seva “sorpresa” davant de les recents declaracions del president del Consell, Llorenç Córdoba, en què s’ha mostrat partidari de convocar una nova sessió del Tribunal d’Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB) per avançar en les negociacions entre empresa i treballadors. La consellera ha apuntat que durant el mes de març ja es van celebrar dos sessions del TAMIB sense que fructificassin.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES