Cinc actes d’infracció per a 769 embarcacions fondejades sobre posidònia

Unes 180 embarcacions fondejades al litoral de Formentera han set obligades a canviar de punt de fondeig en estar sobre posidònia, una xifra que en aigües eivissenques puja a 589 vaixells, de manera que enguany s’han enxampat a 769 els vaixells en situació de fondeig irregular a les pitiüses, un nombre significativament més baix que l’any passat, quan fou de 2.700 embarcacions fondejades sobre les praderies de posidònia.

Saturació a Formentera
Des de l’1 de juny i fins a mitjans d’aquest agost, el servei de vigilància ha comprovat el fondeig de més de 32.000 embarcacions, 10.000 menys que les controlades la temporada passada, tot i que Formentera continua sent l’illa més saturada, amb 28.400 vaixells fondejats a la zona del Parc Natural.
La conselleria balear de Medi Ambient té enguany cinc embarcacions pròpies a Formentera i tres a Eivissa, que compten amb el suport de les barques de les reserves i espais naturals protegits, i de la Guàrdia Civil.
Malgrat detectar-se enguany 769 vaixells fondejant sobre la posidònia, i destruint-la, de moment sols s’han aixecat cinc actes d’infracció.

About Author

2 comentarios

  1. susana braggio costa on

    De que sirve concienciar a nuestros jóvenes y demás, tanto esfuerzo por llevar adelante el save posidonia project si luego permitimos esto? Parece que queremos tapar el cielo con un alero…Qué beneficio tiene para la isla esta destrucción? Por qué los formenterenses nos respetamos tan poco?

  2. Pingback: IBANAT: "El nombre d'embarcacions fondejades cada estiu a Formentera és una bogeria" | RadioIlla Notícies Formentera

background