TOP
Vicent Tur amb un banderí del Club Nàutic Formentera.

CN Formentera: “Si es fa un concurs per la dàrsena de Llevant, no ens hi presentarem”

El president del Club Nàutic Formentera, Vicent Tur, ha explicat a Ràdio Illa que la seva entitat estudiarà jurídicament si la dàrsena de Llevant del port de la Savina es pot adjudicar pel procediment de competència de projectes. Un tràmit que, a priori, donaria més possibilitats a les entitats sense ànim de lucre, com el CN Formentera, respecte al concurs públic. Aquesta darrera opció és l’escollida per part de l’Autoritat Portuària de Balears en el seu darrer consell d’administració.

Sobre aquesta decisió de l’APB, el Consell de Formentera ha indicat que, “en haver-se presentat més sol·licituds al tràmit de concurrència de projectes instat pel Club Nàutic de Formentera i davant les diferents sentències judicials que indiquen que en aquesta situació és necessari garantir la competència, en el consell d’administració d’APB s’ha decidit optar per la tramitació d’un concurs per a l’explotació de la dàrsena”.
Ara bé, el Consell assenyala que el concurs s’ha de fer de manera que “garanteixi també l’ús d’aquesta dàrsena com a amarratges socials, no primant el major i millor aprofitament sinó potenciant els usos i pràctiques esportives relacionades amb la mar”. Des del Consell s’afirma que es “continuarà treballant i sol·licitant a l’APB que aquest concurs sigui el camí per disposar dels espais i amarratges socials necessaris i inexistents al port de Formentera, perquè la ciutadania d’una illa pugui gaudir de la mar i no sigui un privilegi exclusiu de qui pugui pagar-lo”.

Compartir

PROGRAMES