TOP
Francina Armengol en una compareixença.

Col·legis i instituts tanquen a partir de dilluns

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha comparegut davant de la premsa avui al vespre per informar que se suspenen les classes als centres educatius de primària i secundària i a la Universitat de les Illes Balears a partir de dilluns i durant 15 dies per contenir l’expansió del covid-19. Aquesta mesura afecta a més de 170.000 alumnes, que a partir d’ara hauran de seguir els seus estudis a distància des de casa.
Armengol ha declarat que “si es prenen aquestes mesures és perquè tots hem de fer contenció, és a dir, quedar-nos a casa nostra” i ha afegit: “No reunir-nos als parcs o portar els infants amb els güelos“. La presidenta ha indicat que “si prenem aquestes mesures d’aquí a 15 dies estarem millor que si no les prenem”.
A més, Armengol ha assenyalat que “els alumnes han de seguir fent feina” i ha agregat: “En aquest moment d’excepció, hem d’actuar amb la màxima normalitat possible, és important que tant el professorat com l’alumnat puguin fer la seva feina, un des de casa i l’altre des del seu centre de treball”.
D’altra banda, Armengol ha llançat una recomanació de caràcter general per a tots aquells actes privats que es puguin convocar en restaurants, gimnasos o establiments: “Tots aquells actes que no són absolutament necessaris i es puguin posposar, millor ajornar-los”.

Suspensió de les classes després de la petició de Sánchez
Aquest migdia Armengol havia assegurat que els centres seguirien oberts, si bé al cap de poc, el president del Govern central, Pedro Sánchez, ha declarat que Espanya es trobava en la fase de contenció reforçada i que per tant sol·licitava a les comunitats que suspenguessin les classes. La presidenta ha indicat que arran d’aquesta petició l’executiu autonòmic s’ha reunit per aprovar la mesura.
Aquest migdia, Ràdio Illa ha avançat que la Direcció General de Planificació i Centres del Govern balear havia remès un correu electrònic als equips directius dels centres educatius per preveure la possibilitat que es tanquessin els col·legis i instituts i que els alumnes haguessin de continuar l’activitat escolar des dels seus domicilis.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES