El Consell inicia una nova campanya de retirada de fibrociment

Dirigida a particulars amb l’objectiu de retirar aquest tipus de material contaminant, tant per la salut de les persones, com pel medi ambient.
Els interessats es poden inscriure fins al 15 de gener a través de l’OVAC, www.conselldeformentera.cat, o presencialment a l’àrea de Medi Ambient, situada en el carrer Mallorca de Sant Ferran.
El Consell subvenciona el cost de la retirada del material contaminant fins a les plantes especialitzades situades a la Península, i de les saques especials en què es traslladen.
Els particulars hauran de pagar, segons el tipus de residu i volum retirat, però també es beneficiaran d’un descompte en el preu final.

Preu bonificat
Les quanties quedarien així: les plaques de fibrociment tenen un cost de 40 € per cada 100 quilos, els trossos petits tenen un cost de 80 € per cada 100 quilos, i els dipòsits de fibrociment tenen un cost de 150 € per cada 100 quilos.
L’Àrea de Medi Ambient ha recordat que l’any 2002 es va prohibir a tot l’estat la comercialització i producció del fibrociment, i des de llavors s’aconsella la seva retirada per ser altament contaminant, ja que conté elements com l’amiant que suposen un perill per la salut.
Ca Na Negreta, empresa encarregada de les feines, ha assenyalat que la retirada començarà a partir del 15 de gener, tot i que prèviament seran els zeladors de l’àrea de Medi Ambient els que recolliran informació sobre les sol·licituds efectuades per calcular-ne el cost. Aquesta campanya respon a una petició acordada per unanimitat en el plenari de Formentera del passat mes d’agost.

About Author

Comments are closed.

background