El Consell sol·licita que sigui l’Estat qui pagui el plus d’insularitat als empleats públics

En el ple del passat divendres, relatiu al mes de gener, el PP presentà una proposta que contemplava un plus d’insularitat d’un milió d’euros pels treballadors del Consell, que es finançaria amb recursos propis. Aquesta proposta ha estat votada en contra pel grup de Gent per Formentera (GxF), que té la majoria i per tant no ha prosperat. El PSOE ha presentat una segona proposta en aquest sentit, que també ha estat rebutjada.
Vanessa Parellada, consellera de Benestar Social, ha indicat que les dos propostes s’han rebutjat perquè contemplaven que el plus el pagàs el Consell i ha assegurat que «la triple insularitat la pateix tota l’illa sencera. No és possible prendre mesures que millorin la situació d’un part de la població en perjudici de l’altra part.
GxF ha presentat una moció transaccional en què s’han abstingut la resta de grups per sol·licitar que el complement d’insularitat sigui pagat per l’Administració General de l’Estat.

Lloguer turístic en apartaments
El ple també ha aprovat, amb el suport de tots els partits, la proposta de GxF per subscriure un conveni amb el consorci de transports de Mallorca que permetrà l’establiment d’un sistema tarifari integrat. Així mateix, s’ha donat el vistiplau unànime a la declaració d’interès general a l’ampliació de les xarxes de baixa tensió de Racó de la Llenya, sa Miranda i Can Simonet.
L’aprovació definitiva de l’estudi de detall de l’Avinguda Joan Castelló Guasch de Sant Ferran ha estat aprovada amb vots a favor de GxF i PP i abstencions de PSOE i Compromís, i la proposta de regulació d’horaris, d’amenització i ambientació musical ha comptat amb els vots a favor de GxF i Compromís i abstenció de la resta de grups.
La proposta del PP de regularització del lloguer turístic a habitatges plurifamiliars de zones urbanes no ha prosperat en votar-hi en contra GxF i PSOE, mentre que una proposta dels socialistes, que demanava la senyalització de zones de pas segures per als vianants a la zona escolar de Sant Francesc ha estat aprovada per unanimitat.

About Author

Comments are closed.

background