TOP
La proposta del secretari hauria de ser aprovada en ple per majoria per a ser efectiva. JRM/Arxiu

Córdoba convoca Junta de portaveus per tractar la governabilitat del Consell

El president del Consell, Llorenç Córdoba, ha convocat una Junta de portaveus per a demà, a les 13 h, perquè “el secretari de la institució expliqui a tots els grups polítics les conclusions de l’informe que ha elaborat amb la finalitat de garantir la governabilitat de la institució”, assenyalen des del Consell en nota de premsa.

El Consell funcionaria com un Ajuntament
Aquest informe destaca que les competències que s’havien traslladat a la Junta de Govern s’haurien de repartir entre el Ple i el president.
En aquest cas, i fins que se solucioni el vessant polític de tot aquest assumpte, el Consell funcionaria en el seu dia a dia com un ajuntament, “tot i que sense perdre en cap cas ni les competències ni les característiques de Consell, per la qual cosa no faria falta Junta de Govern i les decisions es podrien prendre a través del plenari, que en aquestes circumstàncies és el més democràtic i transparent que es pot fer”.

Aquesta seria una fórmula totalment legal, però que hauria de ser aprovada en ple per majoria per a ser efectiva. En aquest sentit, Córdoba ha recordat que el preferible seria que “tres consellers s’avinguessin a formar part de la Junta de Govern, independentment del seu color polític per a poder tirar endavant d’una forma àgil qüestions tan importants com els fons Next Generation, entre altres coses”.

Forma legal perquè el Consell pugui funcionar
En cas que persisteixi la impossibilitat de formar una Junta de Govern, la solució aportada pel secretari del Consell permetria, sempre que fos aprovada en ple, que la institució pugui funcionar. “Donar suport a aquesta proposta del secretari no significaria donar suport al president, sinó una forma legal que el Consell pugui funcionar en el dia a dia fins que es prengui alguna decisió política o es plantegi una moció de censura”, ha apuntat el cap de Govern, que ha apel·lat a la “lleialtat institucional” dels 16 consellers que no formen part de l’equip de Govern per a tirar endavant aquesta proposta, després de la seva negativa a donar suport a cap de les altres dues opcions que hi havia sobre la taula: la creació d’una Junta de Govern amb consellers de Sa Unió, o bé la creació d’una Junta de Govern amb un conseller de tots i cadascun dels partits representats al plenari.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES