TOP
Curs de català a l’Hospital de Formentera. Foto: CIF

Cursos de català al personal de l’Hospital i la Guàrdia Civil

El Servei d’Assessorament Lingüístic del Consell ha reprès els cursos de català per al personal sanitari de l’Hospital de Formentera i la Guàrdia Civil. Es tracta de dos cursos de nivell inicial A2; un que se celebra a la sala de juntes del mateix hospital en horari de tarda i que té vuit alumnes apuntats, i l’altre a la mateixa caserna de la Guàrdia Civil, també en horari de tarda, amb dos alumnes assistents.

Hospital de Formentera
Cal recordar que l’acord de col·laboració entre el Consell de Formentera i l’Hospital per realitzar cursos de català per al seu personal es va iniciar el novembre de 2012, i durant aquests anys, s’hi han realitzat cursos de tots els nivells, per a cada una de les convocatòries de proves oficials ofertades. Aquests cursos, que varen quedar ajornats el passat mes de març amb la declaració de l’estat d’alarma, estan dissenyats per preparar les proves oficials previstes per al mes de gener que convoca el Govern de les Illes Balears.

Guàrdia Civil
D’altra banda, el curs per als agents de la Guàrdia Civil, el primer que se celebra a l’illa, i que s’havia de fer el passat mes de març, és fruit d’un acord de col·laboració amb la Direcció Insular de l’Administració General de l’Estat a Eivissa i Formentera i també estava previst per al març d’enguany. La intenció és la de seguir oferint, en un futur, els diferents nivells progressius de català, com ara el B1 o el B2.

Promoure el coneixement i l’ús de la llengua pròpia
La consellera de Política Lingüística, Raquel Guasch, ha mostrat la seva satisfacció per “a poc a poc anar recuperant la normalitat i l’activitat didàctica amb aquests cursos que promouen el coneixement i l’ús de la llengua pròpia de Formentera entre tots els agents socials vinculats a l’illa”.
De cara a la realització de les classes, s’han previst totes les mesures sanitàries establertes. Les aules estan constantment ventilades, tant l’alumnat com el professorat porten la mascareta corresponent, es guarda la distància de seguretat i, si és possible, fins i tot, les classes es realitzen a l’aire lliure.

Compartir

PROGRAMES