TOP
El president Córdoba ha assenyalat que es tracta d’una decisió “molt important per a Formentera”. 7bts

Dissabte: reunió informativa sobre el nou reglament de Costes

Demà dissabte 22 d’octubre se celebra una trobada per abordar les conseqüències per als afectats per la delimitació costanera de la modificació aprovada el passat agost del reglament de Costes. Javi Serra, president de Compromís amb Formentera, ha intervingut avui a Ràdio Illa per presentar l’acte, que tendrà lloc a l’Hotel Maysi a les 11 h i està organitzat per Sa Unió i el Partit Popular.
A més de Serra, a la trobada està previst que intervinguin Marga Prohens, presidenta del PP de les Illes Balears; Miguel Jerez, diputat popular al Congrés; José Alcaraz, president del PP formenterer; i Llorenç Córdoba, portaveu de Sa Unió.

El passat 2 d’agost el Congrés dels Diputats aprovà una modificació del reglament de Costes que, entre altres assumptes, amplia la zona de domini públic redefinint el concepte de territori afectat per un temporal i plantejant una nova consideració de les dunes.
A part d’aquestes afectacions sobre superfícies del litoral que fins ara havien quedat excloses del domini públic, Serra ha alertat de les possibles complicacions que podrien sorgir als afectats que encara no hagin sol·licitat la concessió per fer ús de les parcel·les incloses en la delimitació costanera. Serra ha subratllat el fet que el termini per reclamar modificacions al text aprovat el passat agost s’exhaureix ben prompte, el pròxim 2 de novembre.

Sol·licitud de retirada del reglament quan encara era un esborrany
El passat gener, quan la modificació del reglament de Costes encara es trobava en fase d’esborrany, el Consell de Formentera presentà al·legacions davant el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, indicant que el text “és contrari a dret, xoca amb la jurisprudència en matèria de delimitacions i crea una inseguretat jurídica que encavalca els drets dels particulars”. A més, en el document enviat pel Consell s’incidia en el fet que les modificacions que pretenien introduir-se al reglament conduïen “novament a l’arbitrarietat en la determinació del domini públic” i generaven una invasió de les competències pròpies de l’administració insular en matèria d’Urbanisme i Activitats. Segons ha informat avui el Consell de Formentera, la institució “no ha rebut notificació de resposta a les al·legacions presentades”.
D’altra banda, en aquell moment Gent per Formentera també al·legà per reclamar la retirada del projecte de reglament i demanar que es prenguessin “en consideració els pactes assolits per tots els grups polítics, la ciutadania, les associacions i la plataforma d’afectats per la delimitació de costes, que perseguien, fonamentalment, el retorn de la titularitat dels edificis afectats als seus legítims propietaris, i el manteniment de la servitud de protecció establerta el 1997”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES