TOP
Imatge d’arxiu (2020) de desembarcament de migrants a Formentera Foto: Pep Porrassines.

Dos infants entre els 18 migrants interceptats a Formentera aquest dissabte

Nou episodi de migració irregular en les primeres hores d’aquest dissabte, quan fins a 18 persones han sigut interceptades a Formentera després d’arribar des del nord d’Àfrica, presumiblement Algèria. Entre aquestes persones hi ha una dona i dos infants, segons han confirmat fonts del Consell a Ràdio Illa. Tots els migrants són d’origen magribí i “en aparent bon estat de salut”, segons ha informat la Delegació del Govern. En la intervenció hi han participat agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Local de Formentera.
En primer lloc, s’han detingut a les 00:40 tres homes a la vénda des Brolls, sense que les autoritats hagin informat a quina banda de Formentera havien desembarcat. Més tard, ja en la claror del dia, al voltant de les 08:20, quinze persones més han sigut interceptades a la platja des Cupinà. És en aquesta segona entrada en la qual s’ha advertit la presència d’una família amb home, dona i dos infants.

Context de les migracions aquest 2022
El darrer episodi d’arribades irregulars a Formentera s’havia produït ahir divendres mateix. Des de principis d’any s’ha registrat l’arribada de 33 embarcacions a la nostra illa. En total són 438 les persones supervivents que han set interceptades des de l’1 de gener per arribada irregular a Formentera, tant a terra ferma com a aigües territorials. A aquestes cal sumar-hi, malauradament, tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Protocol habitual
El protocol habitual en els casos d’arribades irregulars a Formentera consisteix a traslladar els detinguts a Eivissa, on passaran un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja. Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució en el cas dels majors d’edat.
Posteriorment, els adults sense fills menors quedaran en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país, ja que Algèria manté tancada la frontera i no accepta repatriacions des d’Espanya, segons informa la Delegació del Govern.

Compartir

PROGRAMES