TOP
L’embarcació accidentada ha estat remolcada al port de la Savina. LCM

Dues persones ferides, una d’elles greu, en una topada entre dues embarcacions a Formentera

Una dona de 36 anys i un home de 37, els dos de nacionalitat espanyola, han resultat ferits aquest matí en una topada entre dues embarcacions al litoral Formentera. De resultes de l’accident, tots dos han patit traumatisme cranial i ferides facials de diversa consideració. La dona ha hagut de ser traslladada en helicòpter a Can Misses a causa de les ferides sofertes.

Segons ha informat Ràdio Illa el Servei d’Emergències SAMU 061, els fets s’han produït pels volts de les 10.15 h quan per causes que encara es desconeixen, l’embarcació tripulada per la parella accidentada, presumiblement una barca de lloguer sense pilot, ha xocat a la mar contra un veler, el Bayanbar, que segons ha confirmat Salvament Marítim, ha resultat amb danys importants després de la col·lisió però sense danys personals. El veler ha estat escortat per la Salvamar Acrux.

Interior del veler Bayanbar després de topar contra la barca de lloguer. Salvament Marítim

 

Ferits i barca han estat remolcats fins al port de la Savina, on han estat atesos in situ pel Servei d’Emergències, que hi ha desplaçat les unitats de Suport Vital Avançat i Suport Vital Bàsic. Els sanitaris han assistit els accidentats in situ i els han traslladat posteriorment a l’Hospital de Formentera amb pronòstic menys greu, tot i que a l’avaluació dels facultatius de l’hospital, s’ha decidit traslladar la dona a l’hospital Can Misses, ja que les seves ferides revestien més gravetat. L’home quedarà en observació a Formentera. Tots dos estan estables i conscients.

L’Autoritat Portuària ha activat el protocol per contaminació i ha activat el servei de neteja de lamina d’aigua per llevar el combustible vesat per la barca accidentada. La Guàrdia Civil s’ha fet càrrec de les investigacions del sinistre.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES