TOP
Coberta de plaques solars al terrat de l’hospital de Formentera. ASEF

El 8% de l’energia consumida a l’Hospital de Formentera prové de renovables pròpies

La instal·lació de prop de 2.000 panells solars fotovoltaics per a la generació d’electricitat l’Hospital de Formentera, Can Misses i els centres de salut de Sant Antoni, Vila i Sant Jordi ha generat un estalvi que supera els 125.000 euros en els dos darrers anys.
Així ho constaten els informes tècnics que calculen la producció d’electricitat produïda pels sistemes d’autoproveïment d’energia renovable fotovoltaica en aquest últim bienni i que supera els dos milions de quilowatts hora en tota l’Àrea de Salut.

60 mil kWh per any a Formentera
A la nostra illa, la producció d’energia obtinguda de les plaques solars va aconseguir en els anys 2021 i 2020 la quantitat de 60.000 kWh, mentre que a Eivissa es van generar 1.140.000 kWh
Això ha permès evitar l’emissió de més de 800 tones de CO₂ a l’atmosfera, 76 tones a Formentera i 740 a Eivissa.

Plaques tèrmiques per a la generació d’aigua calenta sanitària
Als dos milers de panells solars instal·lats per a la producció d’electricitat cal sumar-hi els sistemes de generació d’aigua calenta sanitària que també es van instal·lar en aquests darrers anys als hospitals públics de les Pitiüses i als centres de salut de Santa Eulària i Sant Antoni que suposen un major estalvi energètic.

Actualment, l’Hospital de Formentera compta amb 136 panells solars instal·lats a la seva coberta amb una potència de 40 kWp (quilowatts pic); l’Hospital Can Misses disposa de 1.133 panells solars amb una potència de 300 kWp, el centre de Salut de Sant Antoni compta amb 330 panells a una pèrgola situada a l’aparcament amb una potència de 100 kWp i finalment, el centre de Sant Jordi té 136 plaques fotovoltaiques a la seva teulada amb una potència de 45 kWp.

Compromís mediambiental
D’aquesta manera, es compleix amb el compromís mediambiental emprès en 2019 que va suposar la instal·lació de 1.145 panells solars, a l’Hospital Can Misses i als centres de salut de Vila i Sant Jordi, que va permetre una producció anual d’electricitat de 447.190 kWh. L’Hospital de Formentera també disposa des de llavors de plaques fotovoltaiques que li permeten proveir-se del 8% del seu consum d’energia amb energies renovables.
Per a la directora gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, “es tracta d’un compromís d’eficiència energètica i mediambiental del Govern balear. Tenint en compte que ens trobem en un moment de crisi, l’estalvi del consum que suposa aquesta transició energètica està sent de gran ajuda per al sistema sanitari públic. A més de tots els beneficis ambientals que estan permetent a l’Àrea de Salut reduir les emissions de CO₂ i continuar la senda iniciada en 2019 d’instal·lació de sistemes d’autoproveïment d’energies renovables que ha evitat l’emissió de més de 800 tones de diòxid de carboni a l’atmosfera”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES