TOP
El CENF suposarà un impuls a la pràctica dels esports nàutics a Formentera. Foto: CIF

El Centre d’Esports Nàutics inicia activitats

Aquest mes de setembre ha començat l’activitat del Centre d’Esports Nàutics de Formentera, CENF.
L’edifici disposa d’una oficina i recepció. Hi ha també un espai destinat a Oficina d’Informació Turística, un despatx, sala de reunions a disposició de les diferents associacions de la Savina, una aula de formació, magatzem i vestuaris. El centre és també la seu de l’Escola Municipal de Vela de Formentera i concentra les activitats i els cursos que s’organitzen al llarg de l’any.

Apropar la mar a les noves generacions
La presidenta Alejandra Ferrer ha destacat en la presentació que l’obertura del Centre suposa “una passa més en la millora d’aquest espai emblemàtic de l’illa”. Ferrer ha recordat que “conjuntament amb la regulació de l’Estany des Peix, permetrà la protecció i l’apropament de la mar i l’entorn a les noves generacions”. La presidenta també ha destacat que el CENF suposa “un impuls de l’oferta de turisme nàutic actiu de l’illa durant tot l’any”.

Espai dinàmic per a clubs i associacions de l’illa
Per la seva banda, la consellera d’Esports, Paula Ferrer, ha subratllat que les noves instal·lacions “afavoreixen i donen un impuls a la pràctica dels esports nàutics a Formentera”. “Aquestes instal·lacions tan demandades pels aficionats a la vela de l’illa ens han de servir per reforçar una activitat que ha de tenir el protagonisme que mereix”. La titular d’esports ha desitjat que aquestes instal·lacions “siguin un espai dinàmic on clubs, associacions i empreses d’activitats nàutiques sense motor hi estiguin presents i disposin d’un lloc on poder promocionar les seves activitats”.
El coordinador de l’Escola de Vela, Alex Figueiras, ha avançat que durant la tardor i l’hivern es continuarà amb els cursos de vela dirigits a infants i que s’incrementarà l’oferta també per a adults. També s’augmentarà l’horari i el nombre d’activitats. A més, ha assenyalat que aquesta tardor, “sempre que el temps ho permeti, es faran sortides amb alumnes del Centre de Dia, com es fa a l’estiu”.

Inspirat en les casetes varador
Dissenyat per l’arquitecte formenterer Marià Castelló, l’edifici, de baix impacte ambiental, ocupa una superfície de 1.000 metres quadrats, distribuït en dos espais. La fusta és el material protagonista de l’edifici, que està inspirat en les antigues casetes varador de l’illa i construït sota criteris de bio-construcció.
El CENF ha tengut un cost d’1.017.504,834 euros i es finança al 100% amb els fons del Pla Anual d’Impuls de Turisme Sostenible corresponent al període 2019.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES