TOP
Antonio Jesús Sanz, a Ràdio Ila.

El Consell investiga l’origen de vessaments químics al clavegueram

El conseller de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, ha explicat a Ràdio Illa que la institució insular està monitorant la xarxa de clavegueram per detectar l’origen dels vessaments que han provocat que durant 2020 el 66% de les aigües residuals de l’illa (és a dir, les aigües que es dirigeixen a la depuradora) incompleixin els valors màxims establerts en la normativa. De fet, si prenem les dades de l’any passat, Formentera lidera el rànquing d’incompliments de les Balears, una comunitat que té una mitjana del 35% d’aigües residuals que no compleixen amb els requisits de qualitat.
Sanz ha explicat que el Consell, en col·laboració amb Aquàlia, està controlant en 8 punts de la xarxa el contingut en salmorres, fecals i productes químics per detectar-ne l’origen. Aquesta mala qualitat de les aigües residuals dificulta la tasca de la depuradora. Tot i això, ABAQUA ha indicat que des de fa 5 anys, l’aigua depurada de Formentera compleix la normativa vigent.
Així mateix, Sanz ha afegit que s’ha instal·lat una comporta per impedir l’entrada a la bassa de rec de les aigües depurades que continguin productes que en rebaixin la qualitat, ja que malgrat que els índexs de contaminació puguin estar dins del marge de la legalitat, podrien arribar a perjudicar els cultius. Escoltau a continuació l’entrevista sencera.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES