TOP
Banyistes gaudeixen de l’ombra dels para-sols no autoritzats as Ca Marí, aquest matí.

El Consell ordena retirar tres lots de platja ‘fantasmes’

Els darrers dies s’han instal·lat a Formentera tres lots de para-sols i gandules sense comptar amb la preceptiva autorització del Consell de Formentera. Es tracta del lot 26, que comprèn 40 gandules i 20 para-sols a ses Platgetes des Caló, i els lots 48 i 49, també amb 40 gandules i 20 para-sols cada un, situats ambdós a la zona des ca Marí, prop d’un luxós hotel restaurant.
El Consell de Formentera ha identificat al responsable d’aquestes tres instal·lacions que, segons fonts insulars, és un empresari que s’havia presentat al concurs sense que la seva oferta fos la més ben valorada.

Aquest matí a ses Platgetes des Caló només quedaven les gandules apilades.

 

En tot cas, la institució formenterera li ha ordenat que retiri “immediatament” les instal·lacions. Fins a les platges afectades s’hi ha desplaçat un tècnic del Consell i agents de la Policia Local. A més, el Consell està valorant la possibilitat d’obrir un expedient sancionador al respecte.

10 euros per gandula i para-sol
Ràdio Illa ha comprovat aquest matí que en el lot des Caló s’han retirat tots els elements i només queden algunes gandules apilades a la part posterior de la platja. As Ca Marí aquest matí també quedava alguna gandula a la part superior de la platja, però encara hi havia els para-sols muntats, si bé ningú s’ocupava de cobrar-ne l’ús i els banyistes gaudien de l’ombra sense més preocupacions. Un treballador d’un establiment pròxim ha confirmat que el lot ha funcionat “uns cinc dies” amb notable èxit i que el preu que es cobrava era de 10 euros per gandula o para-sol, que és la tarifa autoritzada en la resta de lots.

Gandules i para-sols muntats irregularment a ses Platgetes des Caló, els darrers dies.

 

Concurs desert i un empresari que desisteix
La situació dels tres lots és diferent, ja que en el cas del lot des Caló havia quedat desert en el concurs convocat pel Consell Insular per adjudicar la seva explotació. Ara bé, en el cas dels dos lots des Ca Marí, l’oferta més ben valorada havia desistit de l’explotació. En tot cas, en cap dels tres lots s’havia portat a terme el replantejament de les gandules i para-sols (traslladar a la realitat física de la platja el que està indicat en els mapes del concurs), i fonts insulars han confirmat que no s’havia signat el contracte per prestar serveis amb el Consell de Formentera, que és el titular dels tres lots autoritzats per Costes i l’administració que té la facultat de concedir-ne l’explotació per mitjà de concurs.

 

Gandules emmagatzemades as Ca Marí, avui de matí.

 

Adjudicar els tres lots
Així mateix, el Consell de Formentera està estudiant la fórmula d’atorgar en explotació aquests lots, perquè en el seu desplegament també està compromesa la seguretat de la platja: cal recordar que a més de gandules i para-sols, aquests serveis temporals també comprenen la presència de socorristes. De moment, els tècnics insulars estudien si cal o no convocar un nou concurs en el cas dels dos lots des Ca Marí, que no quedaren deserts, i com articular l’adjudicació en el cas del lot des Caló, que no aconseguí cap oferta.
Ràdio Illa també ha contactat amb la nova conselleria balear del Mar, ja que arran de la recent transferència de l’Estat a l’autonomia, ara és el Govern balear el competent en instal·lacions temporals de platja. Ara bé, fonts d’aquesta conselleria han demanat temps per poder estudiar l’assumpte, atesa la seva complexitat i que fa pocs dies que els nous responsables de l’àrea estan assumint els càrrecs.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES