TOP
Un autobús públic a Formentera. JRM

El Consell rebat les crítiques de GxF per la modificació de tarifes de l’autobús

El Consell de Formentera ha donat difusió a un comunicat en què respon a la nota que ha remès Gent per Formentera aquest matí sobre la política tarifària del servei d’autobús públic que publicam a continuació. “GxF va aplicar la bonificació [del 100% del preu] dels bons i títols multiviatge per a tothom i s’ha estat aplicant fins a 31 d’agost, però als usuaris no se’ls hi donava cap bo ni títol multiviatge, sinó un tiquet de viatge gratuït.
Després, el que ha decidit Sa Unió”, la coalició que actualment encapçala l’equip de Govern insular, “en un acte de responsabilitat institucional, ha set modificar aquestes bonificacions i que fossin els residents a Formentera, els menors d’edat i persones amb discapacitat, i els usuaris recurrents (treballadors a l’illa) els qui segueixin gaudint [de la gratuïtat], perquè realment són el perfil d’usuari recurrent i no els turistes. Encara més, som l’única illa que oferia el servei gratuït a tothom, la resta d’illes no”.
Així mateix, el comunicat del Consell assevera que “en un acte de bona fe estaria bé contar tota la realitat, i és que abans del canvi d’equip de Govern es van publicar les bases que condicionaven la justificació d’aplicar aquestes bonificacions i GxF, si va voler, va poder adonar-se de què el Consell ho tendria ben difícil, si no impossible, per justificar les bonificacions i rebre els 429.000 € que destina l’Estat a aquest ajut econòmic.
Aquest ajut pel transport públic implica a totes les illes dins d’una partida de 43 milions i Sa Unió ha tengut contacte amb la Direcció General de Mobilitat del Govern balear i no s’ha fet cap acte incorrecte fins dia d’avui amb les decisions preses i, a més, a Palma i a Formentera existeix preocupació per cobrar l’ajut, [per la qual cosa] s’han fet al·legacions, ja que el sistema tarifari no està digitalitzat”.

Contracta fins a 2013
Així mateix, el comunicat insular recorda que “la contracta de transport públic està caducada des del 2013” i que “en aquests darrers 10 anys GxF ha set incapaç de treure la nova contracta i que aquesta compti amb un sistema tarifari modern i adequat a les necessitats actuals, com la digitalització, causa per la qual ja es veurà si el Consell rep l’ajuda de 429.000 €”.
La nota del Consell també fa referència a una de les afirmacions de GxF: “Ens acusen de no comunicar [la modificació], no publicar[-la] a la web del Consell ni al portal de transparència de la institució”. En aquest sentit, el comunicat recorda “l’acord de Junta de Govern on es feien modificacions a les bonificacions en vista a la previsió d’esgotament de la partida econòmica reservada per pagar la gratuïtat del transport públic que a finals de setembre s’acabaria” i afegeix: “Tot per no haver fet una major previsió en la pròrroga de contracte d’aquest any, quan s’estan fent més quilòmetres”.
Finalment, el comunicat conclou: “Sa Unió com a nou equip gestor del Consell ha de vetllar per la promoció d’una mobilitat sostenible i això serà possible (…) amb una nova contracta de transport públic que compti amb uns vehicles més eficients i menys contaminants, a diferència del que no ha aconseguit GxF en 16 anys de govern, en què només han fet galanteria de promoure una mobilitat sostenible amb uns vehicles antics”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES