TOP
Barques fondejades a l’estany des Peix.

El Consell rectifica: demà és el darrer dia per fer propostes per a l’estany des Peix

Demà divendres 15 d’octubre a les 23.59 hores expira el període de consulta prèvia perquè la ciutadania presenti suggeriments per al reglament d’ús de l’estany des Peix, segons han confirmat fonts del Consell de Formentera, que en un primer moment havien informat erròniament que el termini finalitzava avui dijous. Aquestes aportacions es poden presentar mitjançant registre d’entrada a l’OAC o, per via telemàtica, a l’OVAC.
Aquest reglament d’ús serà la normativa que contemplarà, entre altres aspectes, quins criteris s’empraran per determinar quines barques podran recalar a l’estany, un dels interrogants que ha protagonitzat el debat sobre la regulació de fondejos en aquesta llacuna pertanyent al Parc Natural. A més, el reglament també establirà quina vigència temporal tendran les autoritzacions per amarrar a l’estany.
A partir de demà la Comissió de Seguiment, composta de forma paritària pel Consell de Formentera i el Govern balear, haurà de reunir-se per avaluar les aportacions ciutadanes i redactarà el reglament, que serà publicat inicialment entre desembre de 2021 i gener de l’any vinent.
Una vegada aprovat el reglament, s’haurà de redactar una ordenança fiscal que reguli els preus per fer ús dels fondejos i pantalans de l’estany. Per últim, la previsió apunta que s’haurà de licitar i executar el projecte, amb un termini previst que expira el març de 2022.
El projecte de regulació de fondejos de l’estany des Peix compta amb una concessió per a 15 anys i contempla una capacitat màxima de 285 embarcacions, de les quals 78 anirien en pantalans i 207 en fondejos ecològics.

Compartir

PROGRAMES