TOP
Rafa Ramírez avui a Ràdio Illa.

El conveni de carreteres i millorar la dotació de la Guàrdia Civil, prioritats per al nou senador Rafa Ramírez

Rafa Ramírez, vicepresident tercer del Consell de Formentera i conseller de Benestar Social, es troba a pocs dies d’esdevenir el nou senador per a les Pitiüses, un càrrec que, si no hi ha sorpreses, mantindria fins a finals de legislatura, és a dir, desembre de 2023. La previsió és que aquest divendres Patricia Abascal faci efectiva la seva renúncia a l’escó del Senat per a Formentera i Eivissa, tal com s’havia pactat al començament de la legislatura entre els socialistes de les dues illes.

Ramírez ha explicat que més enllà de defensar els interessos de les Pitiüses des de la cambra de representació territorial, tendrà l’oportunitat d’estar en contacte estret amb l’aparell de l’Estat. Pel socialista, aquesta serà una ocasió per fer incidència política a l’hora de reclamar millores per a les nostres illes. En aquest sentit, ha citat alguns exemples per a Formentera, com ampliar la dotació de la Guàrdia Civil, apropar els serveis d’Estrangeria o sol·licitar un nou conveni que permeti transformar el model de la carretera principal (PM 820) per donar més seguretat al transport en bicicleta, una de les mesures estrella contemplades en el Pla de Mobilitat Sostenible.
Així mateix, quan s’incorpori al Senat, Ramírez renunciarà al sou que percep com a conseller, en compliment de la normativa de la cambra alta i dels codis interns del seu partit. Sobre el fet de combinar els dos càrrecs, el socialista ha explicat que després d’estudiar les opcions, ha considerat que quan falta poc per a les eleccions locals del 28 de maig, fer el relleu a l’àrea de Benestar Social era més perjudicial que compatibilitzar les dues funcions.

Oficina d’habitatge
D’altra banda, el també conseller de Benestar Social ha parlat de la pròxima obertura de l’Oficina d’Habitatge. Ramírez ha assenyalat que malgrat que la infraestructura física d’aquest servei es troba enllestida i l’addenda del conveni amb el Govern balear ja és una realitat, fins ara no ha set possible contractar un tècnic que hi faci feina. De moment, les tres persones millor posicionades en el borsí de feina han declinat l’oferta laboral. El conseller ha enumerat algunes de les prestacions que oferirà l’oficina, com la bossa de lloguer sostenible, la gestió de la subvenció per a lloguers relatius a 2022 o l’assessorament per a propietaris i inquilins.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES