TOP
Formentera ha contribuït a la caixa comuna pels ajuts a autònoms amb 250.000 euros.

El Govern obre una línia d’ajuts directes no retornables per a autònoms 

El Govern de les Illes Balears ha impulsat un paquet de mesures urgents per al reinici i el manteniment de l’activitat en el treball autònom, que superarà els 15 milions d’euros, que compta amb aportacions del Govern, els consells insulars i els ajuntaments, i que s’ha aprovat en el marc de la mesa de diàleg social, amb la participació d’UGT, CCOO, CAEB i PIMEB.
L’import dels ajuts osci
l·la en funció de si els autònoms no tenen treballadors contractats a càrrec seu (2.000 euros), si tenen un o dos treballadors a càrrec seu (2.500 euros) o si en tenen més de dos (3.000 euros).
L’objectiu d’aquest paquet és ajudar els autònoms i autònomes a reiniciar la seva activitat un cop ha començat el procés de desescalada. S’estima que les mesures podran beneficiar entre 8.000 i 10.000 autònoms, en funció de les aportacions dels ajuntaments.

Autònoms de tot l’any i autònoms de temporada
La presidenta ha detallat quins són els dos col·lectius de treballadors autònoms que poden presentar la sol·licitud: els autònoms que treballen tot l’any, que han de justificar haver estat d’alta en el RETA en el moment de la declaració de l’estat d’alarma, i els treballadors autònoms de temporada, que enguany no han pogut arribar a iniciar l’activitat. En el cas dels treballadors de tot l’any, els autònoms poden haver sol·licitat els ajuts per cessament d’activitat o haver cursat un ERTO.

Contribució de 250.000 euros del Consell de Formentera
Sobre les mesures presentades, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat que “són un incentiu per mantenir l’activitat econòmica i donen esperances de futur a les persones autoocupades”. Per engegar-les es compta amb un pressupost inicial d’11,4 milions aportats pel Govern (8 milions) i els consells insulars (2 milions el de Mallorca, 650.000 euros el d’Eivissa, 500.000 el de Menorca i 250.000 el de Formentera), als quals s’hauran de sumar les aportacions que arribin dels ajuntaments, que tenen de termini fins al 15 de juliol per adherir‑se a aquestes mesures urgents. S’espera que s’arribi als 15 milions d’euros.

Compartir

PROGRAMES