TOP
Una imatge de la platja a final d’estiu. Foto: CIF

El Govern central rectifica: la mascareta no serà obligatòria a les platges de les Balears

Finalment l’ús de mascareta a la platja no serà obligatori, sempre que es pugui mantenir la distància de seguretat d’1,5 metres entre els diversos nuclis de convivència, segons ha aclarit aquest migdia la consellera de Salut, Patricia Gómez. Després del Consell Interterritorial d’aquest matí en el qual ha participat, la consellera ha aclarit que “s’entén que si una persona va a la platja a fer una reunió social [sense distància] amb un altre grup de convivència, sí que ha de dur mascareta” i ha afegit: “si va amb el seu grup de convivència o va tot sol, no és necessari l’ús de mascareta, sempre que es pugui mantenir la distància amb les altres persones que hi ha a la platja”.

Crítiques a Formentera
Arran de la publicació ahir en el BOE de la nova llei que establia l’obligació de portar mascareta també en els espais naturals, a Formentera i arreu de les Balears s’han acumulat reaccions crítiques. La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha qualificat la mesura de “desproporcionada” per a una illa com Formentera, on la majoria de les voltes a les platges i espais naturals a l’aire lliure “es pot garantir que la gent pugui passejar amb la distància sanitària necessària i, per tant, no hi ha un perill major de contagi”. Així mateix, aquest matí el president de la Federació Hotelera de Formentera, Vicent ha declarat a Ràdio Illa que “a Formentera, per accedir i sortir de la platja ens posem la mascareta per quan ens creuem amb altres persones, però quan estiguem ubicats a l’arena, a 35 graus… Qui farà complir l’obligació de dur mascareta a la platja?” i ha conclòs: “Si jo he d’anar a la platja i he de portar mascareta, m’ho pensaré dos vegades”.

Explicacions de Darias
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, que també ha participat en el Consell Interterritorial d’aquest matí, ha reconegut que la norma que ahir publicà el BOE i que obligava a l’ús de la mascareta en espais naturals havia quedat “descontextualitzada”. La socialista ha explicat que la llei fou redactada el juny de 2020 com un Decret Llei, però com que el Congrés decidí que finalment s’havia de tramitar com un Projecte de Llei, la seva aprovació i posterior publicació s’ha retardat fins ahir.

 

Compartir

PROGRAMES