TOP
El Pla es troba en procés d’elaboració. CIF

El Pla insular sobre drogues reuneix les comissions participativa i política

El Pla insular sobre l’ús de drogues, pantalles i jocs a l’illa de Formentera, que està preparant l’àrea de Benestar Social, ha reunit avui la comissió participativa i demà ho farà la comissió política, “amb l’objectiu de fer una bona diagnosi, obtenir un major grau de coneixement de la població i aconseguir la implicació dels grups polítics”, segons ha destacat el conseller de l’àrea, Rafael Ramírez. En l’actualitat, aquest Pla es troba en procés d’elaboració i marcarà les estratègies i accions a desplegar pels quatre anys vinents en els àmbits educatiu, familiar, de lleure i comunitari.

Comissió participativa
La comissió participativa, que ha estat dinamitzada pel personal de la Fundació Salut i Comunitat, és primordial per fer una bona diagnosi i, sobretot, per un bon compliment del Pla un cop ja realitzat per part de tots els agents implicats. La comissió està formada per personal tècnic de diferents àmbits i administracions i la població en general que vulgui participar-hi, i s’ha procurat potenciar els col·lectius o persones més relacionades amb la temàtica, com ara les entitats juvenils. Per a la realització de la diagnosi, també s’han dut a terme enquestes adreçades, d’una banda, a la població general i, de l’altra, als adolescents escolaritzats a l’IES Marc Ferrer per tal de conèixer la realitat sobre el consum de substàncies i l’ús de les TIC.

Comissió política
Com a novetat en l’elaboració d’aquest Pla, demà es reunirà la comissió política formada per la presidenta del Consell, Ana Juan, el secretari i els portaveus dels grups polítics amb representació al ple del Consell de Formentera. Aquesta comissió té la funció de marcar els límits i les potencialitats durant el procés d’elaboració del Pla i donar resposta a les propostes del document final per validar-lo políticament.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES