TOP
El nou pla tindrà vigència fins al 2025.

Nou Pla de drogues i addiccions adaptat a la realitat de Formentera

L’àrea de Benestar Social ha iniciat l’elaboració del IV Pla de drogues i altres addiccions 2022-2025 amb el suport de la Fundació Salut i Comunitat. El conseller del ram, Rafael Ramírez, ha destacat la necessitat d’aquest nou pla. “L’abordatge del consum de drogues és un repte permanent que necessita una constant adaptació de les polítiques i les línies d’actuació”, ha assenyalat. Per al conseller, “l’objectiu és oferir a les persones un servei que s’adeqüi a les seves necessitats des d’una perspectiva integral i centrada en elles”.

Resposta a les necessitats actuals
L’anterior pla ha tingut vigència des del 2018 i acaba enguany, “així doncs, és necessari preparar un pla amb la realitat de l’illa que pugui donar resposta a les necessitats actuals”, ha assenyalat Ramírez, que ha incidit que “el consum d’alcohol i altres drogues són algunes de les preocupacions que famílies i professionals de diferents àmbits acostumen a trobar-se en el seu dia a dia”. Així mateix, ha recordat iniciatives com la campanya No t’ofeguis en l’alcohol que van encaminades en aquest sentit”.
El pla integra iniciatives i accions que han de dur a terme els diferents actors des dels vessants social, econòmic, educatiu i sanitari, i que aborda el fenomen de les drogues tenint en compte de manera transversal els diferents eixos de desigualtat com el gènere, la diversitat cultural i l’edat.

Fundació Salut i Comunitat
La Fundació Salut i Comunitat treballa des de fa més de 25 anys en la recerca, prevenció, intervenció i sensibilització sobre diverses problemàtiques sanitàries i socials que afecten, especialment, col·lectius en risc o en situació d’exclusió social. És una entitat compromesa amb la societat, controlada, avalada i subvencionada per diferents administracions que confien des de fa anys en els seus serveis. El contracte signat entre el Consell i la Fundació Salut i Comunitat té una durada de deu mesos amb un import de 6.750 euros.

Compartir

PROGRAMES