TOP
Pam Ferrer a Ràdio Illa.

El ramat oví i caprí a Formentera s’estabilitza entre 700 i 800 caps

Pam Ferrer, veterinària del Consell de Formentera, destaca que el cens ramader és una ferramenta per conèixer el panorama del sector primari a la nostra illa. Així mateix, tenir actualitzat el cens és requisit imprescindible per optar a les ajudes insulars per al foment de la ramaderia, que l’any passat repartiren gairebé 14.000 euros a 16 explotacions de Formentera. Ferrer resumeix que a la nostra illa s’ha estabilitzat entre 700 i 800 els caps de bestiar oví i caprí, dels quals la majoria són ovelles. Així mateix, els porcs sumen al voltant de 60 exemplars i els cavalls, someres i ases, una cinquantena.

D’altra banda, Ferrer ha informat que l’any passat el Consell va tenir constància de 14 atacs de cans a altres animals i el darrer es va patir al mes de desembre. D’aquests episodis, 11 es van produir sobre ramats de cabres i ovelles, dels quals en 3 casos el bestiar no va patir ferides i en els 8 restants, es van produir entre 5 i 7 animals ferits i entre 5 i 6 morts. Pel que fa als 3 episodis restants, 2 han set a galliners i el darrer atac afectà un altre ca.
Sobre l’atac del passat setembre a una explotació ramadera des Brolls, que acabà amb dos ovelles mortes i una malferida, Ferrer ha informat que el Consell està tramitant una sanció administrativa per la qual el propietari del ca agressor s’exposa a una multa de fins a 2.000 euros.

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES