TOP
Foto d’arxiu d’una intervenció a bord d’una embarcació del servei de vigilància del camp de boies des caló de s’Oli.

El servei de vigilància de la posidònia detecta 376 embarcacions mal fondejades a Formentera

El servei de vigilància de la Posidònia ha detectat 376 embarcacions fondejades sobre la praderia protegida durant la temporada turística 2019. El Servei, que enguany s’ha posat en marxa per tercer any consecutiu, va començar el passat 15 de maig a les Pitiüses i a Formentera ha controlat més de 42.000 embarcacions, segons informa el Govern balear. A Eivissa, s’han controlat menys vaixells, uns 37.000, però en canvi s’han detectat gairebé 2.400 que havien tirat l’àncora sobre la praderia.
En el global de les Balears s’ha controlat el fondeig de més de 86.000 embarcacions, amb una mitjana diària de 46, de les quals es van haver de moure a un altre punt gairebé un 10%, és a dir, uns 8.500 vaixells que no havien fondejat adequadament.

El triple d’actes que l’any passat
El servei de vigilància del fondeig compta amb 15 barques a Balears que es dediquen exclusivament a la vigilància dels fondejos, amb personal per informar i recomanar canviar la ubicació, però que no té capacitat per sancionar. Recordam que només els agents de Medi Ambient i la Guàrdia Civil poden posar multes i obrir expedients.
En total, s’han aixecat aquest estiu 130 actes a les Balears, que derivaran en l’obertura d’un expedient, una xifra que és tres vegades superior a les 42 actes de l’any passat.

Compartir

PROGRAMES