TOP
Simulació de la futura Estació Marítima de Formentera al moll nord. APB

El trasllat de l’estació marítima de Formentera, més a prop

El trasllat de l’estació marítima de Formentera del port d’Eivissa està cada cop més a prop de ser una realitat. El consell d’administració de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha aprovat de manera inicial el Pla Especial del port d’Eivissa, una proposta que entre altres actuacions contempla el trasllat de l’estació de les barques de Formentera, que se situarà a l’actual moll pesquer, amb un aparcament en superfície a la zona.

Dos milions de passatgers a l’any
El nou edifici, pressupostat en 8 milions d’euros (tot i que aquest xifrà haurà de ser actualitzada) i pel qual s’espera que hi transitin anualment uns dos milions de passatgers, serà una terminal de planta baixa que estarà situada a uns 350 metres de l’actual estació marítima, que s’enderrocarà per construir-hi al seu lloc una o diverses edificacions destinades a la venda d’excursions nàutiques.
Al costat de la nova estació de Formentera també es projecta un local de restauració independent d’uns 200 metres quadrats.

Tempos per a l’aprovació definitiva
Ara, la proposta aprovada pel consell d’administració de l’APB ha de sotmetre’s a votació al plenari de l’Ajuntament de Vila, després de l’elaboració dels corresponents informes tècnics i jurídics.
Tot seguit aquest document se sotmetrà a exposició pública per a la presentació d’al·legacions, que hauran de ser acceptades o rebutjades per l’Autoritat Portuària.
A més, la Comissió de Medi Ambient de Balears haurà de donar el vistiplau a l’estudi ambiental estratègic amb els canvis que s’hagin incorporat després de la fase d’exposició pública.
En darrera instància, serà el consistori eivissenc el que haurà d’aprovar de manera definitiva aquest Pla Especial del port d’Eivissa.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES