TOP
Asier Fernández i Mateo Sanz durant una sessió d’entrenament al Japó.

El vent complica la vida a Mateo Sanz, que segueix entre els 10 millors a Tòquio

Dia negre per a Mateo Sanz en la tercera jornada de competició en els Jocs Olímpics de Tòquio. Els forts vents, amb ratxes que han fregat els 40 km/h, han afectat les tres mànegues de la categoria RS:X de surf de vela. El formenterer, un dels millors especialistes mundials en la navegació amb vents suaus, no s’ha trobat còmode en cap moment i ha caigut del segon fins al vuitè lloc de la general, ara encapçalada per l’holandès Kiran Badloe, l’italià Mattia Camboni i el francès Thomas Goyard.
El regatista de l’equip suís pot descartar la puntuació del seu pitjor resultat en els Jocs, el que avui ha signat en la segona mànega, amb un 17è lloc, si bé la seva classificació s’ha ressentit de la 16a i de la 12a posició que ha obtingut en les dues restants. Demà, quan se celebren les últimes tres mànegues classificatòries abans de la regata definitiva (Medal Race) de dissabte, el membre del Mabre Team haurà de millorar el seu rendiment. L’objectiu serà no despenjar-se del grup dels 10 millors i poder accedir a la regata final de dissabte en què les medalles estaran en joc.

Asier Fernández: “Dia molt dur”
L’entrenador de SanzAsier Fernández, ha explicat que “avui ha set un dia molt dur” i que els vents intensos han provocat que “tot depengui de la velocitat, de manera que no hi havia molt joc” i en aquest escenari, “Mateo clarament no és el més ràpid”. Fernández ha afegit que amb les condicions del formenterer (171 cm d’alçada i 67 kg de pes), “quan bufen 16-20 nusos de mar, no hi ha moltes opcions si no hi ha variacions de la direcció del vent ni ratxes”.
Pel que fa a la decisiva jornada de demà dijous, Fernández s’encomana a la “sort” i espera que no bufi “el que diuen [les previsions]”, en aquest sentit, els models meteorològics apunten que demà en el camp de regates de Kamakura hi haurà unes condicions similars a les d’avui. Ara bé, cal subratllar que la inestabilitat derivada del tifó que està afectant el Japó fa que la fiabilitat de les previsions sigui limitada.

Compartir

PROGRAMES