TOP
Cartell de la mostra.

Els “Altars profans” de Toni Catany, al Far de la Mola i a l’Ajuntament Vell

Les instantànies del singular fotògraf llucmajorer Toni Catany, considerat un dels grans mestres de la fotografia contemporània, s’exposaran a Formentera en una mostra coorganitzada per l’àrea de Cultura i la Fundació Toni Catany.

Gran selecció fotogràfica
L’exposició presenta la darrera sèrie creativa d’aquest creador incansable, mort l’octubre de 2013 quan preparava aquesta mostra per a la galeria Trama de Barcelona. La consellera de Cultura, Susana Labrador ha expressat la seva satisfacció “per poder apropar aquesta gran selecció fotogràfica a la ciutadania de Formentera, ja que és una exposició necessària si es vol conèixer la figura d’aquest fotògraf de les illes que, a més, encaixa perfectament en els dos espais expositius que l’acolliran”.

Natures mortes d’estats anímics
El record de la primavera de la seva infància a Llucmajor quan, enlluernat per l’ornamentació de la Mare de Déu de l’església del poble, jugava a imitar aquells fastos elaborant els seus propis altars amb imatges religioses, flors i altres adorns, és l’element primigeni que inspira aquesta sèrie. Així, continuant amb aquell joc infantil, va disposar sobre taules cobertes per oripells els seus objectes més preuats i va crear natures mortes d’estats anímics.

Una mostra, dos espais
L’inici de l’exposició serà dilluns 12 d’abril a les 18 h a l’Ajuntament Vell, on es podrà visitar del 13 d’abril a l’1 de maig en horari d’11 a 14 h i de 18 a 20 h excepte els diumenges i dilluns al matí, dies en què la sala restarà tancada.
L’altra part de la mostra es podrà veure del 13 abril al 4 de juliol a la sala d’exposicions del Far de la Mola en horari de dimarts a dissabte de 10 a 14 h.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES