Els bombers de Formentera han actuat cada dos dies durant el 2018

El cos de Bombers de Formentera ha realitzat un total de 183 serveis en el darrer any. D’aquestes, 25 han estat referents a incendis, 14 salvaments o rescats, 26 falses alarmes, 50 assistències tècniques i 68 preventives.
Durant el 2018 han baixat el nombre d’incendis a més de la meitat en relació a les xifres de 2017.
El conseller de Presidència, Bartomeu Escandell, ha assegurat que per aquest motiu «s’han pogut augmentar els serveis preventius per fer tasques com faixes de prevenció d’incendis forestals a la zona de La Mola, així com les rutes de vigilància forestal mòbil, a zones d’alt risc de Formentera».
Pel que fa als focs a zones de vegetació, cal destacar que durant el 2018 hi ha hagut 4 incendis que han afectat 70 metres quadrats, mentre que el 2017 es varen cremar devers 30 hectàrees de vegetació, a causa dels 3 incendis forestals que hi hagué a la zona de Cala Saona.

Nous efectius al cos de Bombers
D’altra banda el Consell informa que ha finalitzat el curs bàsic de bomber col·laborador. La formació, adaptada a la realitat dels tipus de serveis que es presten a l’illa s’ha realitzat entre el 10 i el 22 de desembre.
En total han superat el curs i el procés selectiu 13 aspirants a bombers, que han passat a formar part de la borsa de treball. Dels 13 s’han contractat a dos que ja exerceixen com a bombers del cos de Formentera. Actualment, el cos de Bombers està format per 7 treballadors, 5 bombers a temps complet i 2 a règim de disponibilitat.
Per últim, cal destacar que el 2018 l’Autoritat Portuària de Balears ha cedit un camió autobomba urbà, dotat de material per extinció i salvament amb un capacitat per 6 bombers i 1800 litres d’aigua. Actualment el parc mòbil el conformen 2 vehicles d’intervenció ràpida (es tracta de dos pick ups), a més d’1 bomba rural pesada i 1 bomba urbana lleugera.

About Author

Comments are closed.

background