Els escolars de Formentera col·laboren en un projecte per analitzar la presència de plàstics a la platja

La platja de Cavall d’en Borràs ha estat la triada pels alumnes del CEIP Mestre Lluís Andreu, que el passat divendres feren la primera visita del Projecte Plàstic 0. A partir d’ara cada mes els alumnes del centre visitaran aquesta platja i agafaran unes mostres que seran analitzades per veure quants microplàstics s’hi troben.
Aquestes mostres seran classificades i enviades al Centre d’Estudis Avançats de Blanes, on es compilaran els resultats finals i es dissenyaran plans d’actuació per lluitar contra aquest problema. D’altra banda, els alumnes de la Mola i de Sant Ferran també monitoraran les platges Migjorn i es Pujols.


La col·laboració dels tres centres educatius té lloc perquè el Consell dóna suport al projecte Plàstic 0, que ha posat en marxa la plataforma de ciència ciutadana Observadors de la Mar i que el Gen-Gob ha desplegat a les Pitiüses.
El material plàstic té un cost relativament baix de producció i és altament resistent, la qual cosa afavoreix la seva persistència i presència en la majoria dels oceans, mars i costes del món. Els plàstics constitueixen fins al 97% dels residus trobats, això ha generat un problema ambiental creixent en pràcticament tots els ecosistemes marins.
Els plàstics tendeixen a deteriorar-se i fragmentar-se en partícules cada cop més petites anomenades microplàstics (inferiors a 5 mm) i entren en els nivells inferiors de la xarxa tròfica en ser confosos amb aliment per alguns organismes marins.

About Author

Comments are closed.

background