TOP
Una de les casetes refugi instal·lades en el CEIP El Pilar.

Els infants del CEIP El Pilar instal·len caixes niu per preservar la rata de coua blanca

Els nens i nenes del CEIP El Pilar han instal·lat tres caixes niu destinades a la rata de coua blanca (Eliomys quercinus ophiusae), en un taller que ha comptat amb la col·laboració del personal del Parc Natural de ses Salines.
Els grups de petits (de 3 a 5 anys) i de mitjans (de 6 a 8 anys) han participat en la iniciativa i també s’han encarregat de divulgar-la mitjançant un comunicat. En la nota, assenyalen que, juntament amb una mestra, s’ocuparan d’obrir “només una volta al mes la caseta per poder observar i anotar el que hi ha a l’interior”. A més, les caixes niu s’han instal·lat per promoure les poblacions d’aquest petit mamífer catalogat com a espècie rara en el Llibre vermell dels vertebrats d’Espanya (2006), segons informa el Parc Natural.

Una treballadora del Parc Natural explica les característiques de la rata de coua blanca als infants del CEIP El Pilar.

 

Respecte per a les caixes niu
Així mateix, en el comunicat els infants es mostren “preocupats perquè aquest estudi es pugui fer”, per la qual cosa “volen demanar a la població que, per favor, respectin aquest material i ni el toquin, ni el piquin, ni l’obrin, ni el facin malbé, ni el robin, ja que si no, molestaran als lirons o animals que hi puguin viure dins, i es pensaran que és una trampa i no una caseta”.
En total s’han instal·lat tres caixes niu seguint les instruccions del personal del Parc Natural, que la passada setmana acudí a l’escola per explicar com viu i de què s’alimenta aquest rosegador que compta amb una subespècie única de Formentera (ophiusae). La principal peculiaritat d’aquesta subespècie formenterera és la seua grandària, ja que de fet és la de major talla de l’espècie: arriba fins als 120 grams de pes.

Els nens retallaren les màscares de rata de coua blanca.

 

Iniciativa transversal
Per complementar el taller, es portà a terme una activitat en què els infants retallaren unes màscares amb la cara d’aquest mamífer i també confeccionaren amb paper reciclat la característica coua amb una borla de pèl blanc. Finalment, els tècnics del Parc, amb l’ajuda de l’alumnat, instal·laren les caixes niu en tres pins del bosc del centre. Aquesta iniciativa és una mostra més de les col·laboracions del Parc Natural amb l’escola de la Mola, després que l’any passat ja es portessin a terme uns tallers relacionats amb la tortuga babaua.
Així mateix, la instal·lació de les caixes niu també s’ha aprofitat per impulsar un taller sobre notícies que ha impartit la periodista Pilar Martínez, en què l’alumnat ha redactat el comunicat del qual ens fem ressò en aquest article.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES