Els patrons que fondegin sobre posidònia podran ser multats en el moment

El Govern balear està redactant el decret que habilitarà als agents de medi ambient per poder interposar sancions als patrons de les embarcacions que fondegin sobre la praderia de posidònia.
A més, en declaracions a IB3, el director d’Espais Naturals, Miquel Mir, anuncià que aquestes sancions es podran aplicar no només quan l’embarcació hagi llençat l’àncora en zones protegides, sinó en qualsevol indret on visqui aquesta planta submarina.
Balears és la comunitat autònoma d’Espanya amb més extensió d’aquesta emblemàtica planta marina en els seus fons, responsable de la claredat de les aigües de les illes, a més de principal garant de l’ecosistema litoral.
Per aquest motiu, la Conselleria de Medi Ambient ha recuperat el projecte de monitoratge de les praderies amb l’objectiu de vigilar el creixement, les seves amenaces i el seu entorn.
Es tracta d’un pla finançat amb fons de l’ecotaxa per a instal·lar estacions de control en els punts claus de les praderies, després que el 2012 el Govern del PP decidís desmantellar les zones de control.
Balears compta amb una superfície total d’uns 633 quilòmetres quadrats de praderies de posidònia, el que representa que el 50% de l’àrea ocupada per aquesta planta a Espanya es troba a les Illes.
La distribució geogràfica estimada és d’una superfície de 411 metres quadrats al litoral de Mallorca, de 139 en el de Formentera i Eivissa i 82 a Menorca.

About Author

Comments are closed.

background