TOP
Test de Covid-19 a una pacient.

Els residents que retornin a les Illes durant el pont poden demanar la PCR a partir de dijous

Els residents a les Illes que es trobin fora de les Balears i tornin a casa pel pont de la Constitució poden demanar cita, a partir de dijous 3 de desembre, per fer-se la PCR de forma gratuïta cridant al 900.100.971. Una vegada que s’ha atorgat la cita, l’interessat haurà de presentar el DNI o el certificat de residència, i la targeta d’embarcament, segons ha informat l’Àrea de Salut a Ràdio Illa. Els resultats estaran disponibles en 24 hores.
El Consell de Govern ha aprovat avui una proposta d’acord per la qual s’encomana al Servei de Salut l’organització d’un dispositiu extraordinari, entre els dies 3 i 8 de desembre de 2020, de realització de proves de diagnòstic de covid-19 als ciutadans de les Illes desplaçats temporalment de la seva residència insular i que retornin a l’arxipèlag durant aquest període.

El Govern anima a fer servir aquest servei gratuït 
Així mateix, el Consell de Govern “recomana i encoratja” els ciutadans de les Balears als quals s’adreça aquest servei extraordinari que el facin servir, “tant per al benefici propi com per al de la comunitat”.
Segons nota de premsa, el Govern, “davant l’experiència adquirida els darrers nous mesos de lluita contra la covid-19, ha considerat important la detecció precoç dels contagis, especialment dels casos silents i asimptomàtics d’infecció activa, atesa la capacitat de transmissió que representa el SARS-CoV-2”.
El comunicat afegeix que “ara s’apropa l’època de l’any més dotada de dates efectives, les quals són per tradició un moment especial dedicat a la convivència amb la família i els amics. També de retorn per a tots aquells que viuen fora de l’arxipèlag. Davant d’aquestes circumstàncies extraordinàries d’enguany, es considera el més oportú i prudent garantir que els ciutadans de les Illes que tornen a casa durant uns dies no pateixen covid-19 ni suposen un risc per als parents i amics amb els quals es retroben”.
No obstant això, el Govern balear encara no ha aclarit si desplegarà un dispositiu similar, amb PCR gratuïtes, de cara a les festes de Nadal.

 

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES