TOP
Treballadors de Prezero, poc abans que començàs la vaga, la nit del passat 26 de març. UGT

Els treballadors de Prezero mantenen les reivindicacions i plantegen una vaga indefinida

Juanjo del Teso, responsable de serveis a la comunitat d’UGT, ha confirmat que els treballadors de la concessionària del servei de neteja (Prezero) mantenen en vigor les dos demandes que han fonamentat la vaga que han seguit durant la Setmana Santa: que s’apliqui l’augment salarial previst en el conveni firmat amb la companyia i que es renovi la flota de vehicles. Del Teso ha indicat que s’ha donat de termini “fins a l’estiu” per arribar a un acord, i en cas que no sigui així, es convocaria una nova vaga per al mes de juny, que en aquest cas seria “indefinida”.

No obstant aquest avís, el representant dels treballadors ha destacat que està pendent de celebrar, la setmana vinent, una “reunió a tres bandes” entre Prezero, treballadors i Consell, per buscar una via de sortida al conflicte.

Els contenidors des Cap de Barbaria en el sisè i últim dia de la vaga.

Sobre la vaga que ha afectat els serveis de neteja entre les 23 hores del 26 de març a la mateixa hora de l’1 d’abril, i que ha generat una acumulació important de bosses de fems a l’exterior de les bateries de contenidors, ha confirmat que ha set seguida pel 100% del personal que estava exclòs dels serveis mínims.

Denúncia d’incompliment del conveni
D’altra banda, el sindicalista ha exposat perquè UGT no ha denunciat al Jutjat Social l’incompliment del conveni laboral per part de l’empresa Prezero. Del Teso ha declarat que la pràctica eficient en aquests casos és esperar que s’acumuli un any d’incompliment per fer la demanda econòmica a l’empresa, de manera que aquesta causa s’hauria de presentar a finals de 2024. Cal recordar que des del darrer gener la concessionària ha deixat d’aplicar l’augment salarial del 4,5% previst en el conveni signat entre Prezero i treballadors el 13 de juny de 2023. En canvi, l’increment del 5,5% del 2023 sí que es va fer efectiu. L’acord també contempla la pujada salarial del 4% durant 2025.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES