TOP
La platja de Migjorn, a l’alçada des Ca Marí. En una imatge on s’observa el broll de l’emissari de la dessaladora.

Els veïns demanen “una inversió pública urgent” per es Ca Marí

Lina Mayans i Isidor Torres, presenten el nou Grup de Treball del Casc Urbà, format en el sí de l’Associació de Veïns des Ca Marí, i expliquen a Ràdio Illa els reptes de futur d’aquesta zona de Formentera, marcada per les infraestructures insulars que acull com la dessaladora, la subestació elèctrica o el magatzem del butà.

Mayans assenyala que la previsió de Red Eléctrica és que la carretera des Ca Marí, afectada per les obres del tercer cable, torni a la normalitat a partir del 15 de maig. Després de la temporada però, s’hauran de reprendre les feines.

Inversió pública urgent
Així mateix, l’Associació de Veïns des Ca Marí, ha fet públic un comunicat en què indica que aquest nucli “no es pot quedar només amb la construcció de la nova central elèctrica i el creixement de la seva Zona Industrial”. Per l’entitat veïnal “tant Ca Marí Vénda com el seu nucli urbà, són uns espais molt necessitats d’inversió pública urgent”. A més, “la prioritat és dotar de sanejament el nucli urbà (decisió que ja ha anunciat el Consell que pensa portar a terme el mes de novembre d’enguany) i a continuació, seguir amb altres dos actuacions:
El Pla Urbanístic del Casc Urbà de Ca Marí, per estructurar i ordenar el nucli sense que perdi totes les característiques positives que té ara”.

L’accessibilitat i aparcament públic
En el comunicat de l’Associació s’indica que “Ca Marí és un nucli urbà amb unes característiques pròpies i singulars que cal estructurar, però no fer desaparèixer: un front marítim amb un entranyable “passeig de fusta”, una platja de sorra molt sovint acompanyada d’abundant posidònia, l’emissari de rebuig de la dessaladora i, cap a l’interior, establiments turístics, alguns locals comercials, habitatges familiars i solars amb abundància de pins i savines disperses sense cap xarxa de vies motoritzades entre ells (ni cap falta que hi fan)”.
Per aquest motiu, “l’Associació de Vesins i Vesines des Ca Marí preocupada i conscient d’aquesta situació, en l’Assemblea General celebrada a les Escoles Velles de Sant Ferran el dia 5 de març d’enguany i a proposta d’alguns socis, va aprovar crear un Grup de Treball segons preveuen els seus estatuts, (…)amb la finalitat exclusiva de què porti a terme activitats relacionades amb el nucli urbà”.
El comunicat afegeix que “aquest Grup de Treball de l’Ass. de Vesins des Ca Marí, es va reunir i constituir el passat dia 1 d’abril del 2022 amb les i els socis següents: José Costa, Clara Costa, Sonia Fernández, Lina Mayans, Maria Mayans i Isidor Torres.
A part d’altres acords, es va decidir fer pública la constitució d’aquest grup i acompanyar-la del present comunicat per mostrar la nostra ferma voluntat de treballar braç a braç amb l’administració per aconseguir desenvolupar el sanejament, Pla Urbanístic posterior, accessibilitat i aparcament no només conforme a la normativa legal, sinó i sobretot, conforme també amb les característiques singulars d’aquest nucli urbà que cal conservar”.

Compartir

Comentaris (2)

  • Finselsous

    L ‘emisari de la dessaladora aboca tots els dies de l’any, tonlades de salmorres sobre les praderies de posidonia, a només 10 m de la vorera . Això es un atemptat ecològic aquí i a la Xina, però les autoritats no fan res. Formentera Súper Eco

  • Finselsous

    Seria bo si des de la ràdio publica puguessinu investigar el tema

Deixa una resposta

PROGRAMES