TOP
L’Ambulància del 061 aquest diumenge mentre s’estava atenent la nena a l’hotel. 7bts

En observació una nena d’11 anys que es va ofegar diumenge a Formentera

Aquest diumenge, pels volts de les 13.30 h, l’ambulància de l’equip Alfa del 061 de Formentera va desplaçar-se a un establiment hoteler de la nostra illa (fonts de l’oficina perifèrica de comunicació de la Guàrdia Civil han confirmat a Ràdio Illa que es tractà de l’hotel Riu la Mola) per a atendre a una nena d’onze anys i nacionalitat italiana que s’havia ofegat a la piscina de l’establiment i estava en situació d’aturada cardiorespiratòria. Segons apunten des de l’àrea de Salut de les Pitiüses, la menor, que es trobava de vacances a l’hotel amb la seva família, hauria patit una pèrdua de coneixement mentre es banyava a la piscina.
Prèviament a l’arribada del 061, el socorrista de l’hotel li havia practicat una RCP (reanimació cardiopulmonar) bàsica, fet que va possibilitar que els serveis d’emergències poguessin continuar amb les maniobres de reanimació i recuperar a la nena.
Aquesta va ser traslladada d’urgència a l’hospital de formentera, des d’on va ser derivada en helicòpter l’hospital Can Misses d’Eivissa, on roman a la planta de pediatria en observació, conscient i estable.

Aplicar maniobra de reanimació al més aviat possible
Des del servei d’emergències 061, el doctor Luis Raya, que fou l’encarregat d’assistir la nena en les maniobres de reanimació, ha destacat la importància que, en ofegaments com aquest, es practiqui de seguida la maniobra RCP a la persona ofegada, ja que com més aviat s’actua davant una aturada cardiorespiratòria, més possibilitats hi ha de recuperar la persona ofegada.

Raya ha subratllat també la bona coordinació que hi va haver amb l’hotel, des d’on immediatament es va alertar al 061, així com amb la Guàrdia Civil i la Policia Local, que també es desplaçaren al punt de l’accident per prestar l’ajuda necessària. Gràcies a aquesta coordinació i a la rapidesa d’actuació de la unitat Alfa del 061, que fa tres estius que opera a la nostra illa, es va poder salvar la vida de la nena.

En el que duem d’any, hi ha hagut 71 ofegaments a Balears amb el resultat de 25 defuncions.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES