TOP
Joan Marí ‘Pins’, a l’estudi 1 de Ràdio Illa

En ‘Pins’, figura mítica del Formentera: “Durant la Covid, amb el camp tancat, a voltes em mirava els partits des de fora”

Aquest dissabte es va estrenar a l’espai social de la SD Formentera el documental ‘ElFormentera’, impulsat per la junta directiva del club i dirigit per n’Alfredo Montero. El passi va comptar amb la presència d’autoritats insulars i un centenar llarg d’espectadors. Abans de la projecció van fer intervencions el president Antoni Roig, el periodista Joan Marí de la Fuente i l’historiador Santi Colomar. El públic assistent va dedicar un sonor aplaudiment a la projecció, que mostra els inicis del futbol a Formentera des del ‘Campament’, fins a la professionalització actual i la consolidació del club com a escola esportiva i de valors, passant per l’època anterior a la fundació del club -amb els partits entre pobles-, la inauguració del nou camp, el partit contra el Borussia, els ascensos a Tercera i Segona B, la fita a Bilbao, etc. En el documental hi intervenen molts dels protagonistes de la història del club, des d’exjugadors -alguns que ens han deixat recentment- i directius.

Avui n’hem volgut parlar amb el periodista Joan Marí de la Fuente, que va jugar al club de menut i adolescent, i actualment treballa a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals en el camp del documental i que ha assessorat la directiva i a la direcció d’aquesta pel·lícula. Ell en destaca sobretot la qualitat documentalística clàssica de la peça, tant en el muntatge com en tot el desplegament de recerca i d’imatges d’arxiu que s’hi mostren. Ell mateix ens ha parlat de la seva relació amb el club i, per descomptat, la figura del seu germà Pepín, una mena de pare futbolístic per a tantes generacions de l’illa, ha estat molt present en la conversa -així com hi és en el documental-.

A l’estudi també hi hem tingut en Joan Marí ‘Pins’, que també té un paper principal en el Documental i que és, encara avui dia, una de les figures carismàtiques en l’imaginari col·lectiu del Formentera, amb la seva presència, plogui o nevi, al camp quan hi juga el primer equip, però també quan hi juga el filial i les categories de formació. Ell ens ha contat els seus inicis com a futbolista, a tretze anys, quan jugaven amb pilotes fetes amb pedaços, i de com va començar a jugar amb la selecció de Formentera per enfrontar-se a equips d’Eivissa, compartint vestuari amb figures com en Toni Jeroni o en Don Antonio el faroner. De fet, ens ha confessat, que el Barça també va estar interessat en el seu fitxatge, com a un davanter centre que marcava gol amb ambdues cames. Ell expressa el seu amor incondicional per aquest club, que és la cosa que estima més en aquesta vida després de la família.

Una conversa deliciosa que no us podeu perdre tot clicant al reproductor:

 

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES