TOP

Ens deixa el rei de la nit de Sant Ferran

El diumenge de matinada morí a l’edat de 15 anys en Kiko, el canet de n’Eki Hoffmann, músic alemany establert a l’illa i responsable del taller de Formentera Guitars. En Kiko fou un gos mestís de mida petita, de pèl aspre i marró que s’ha fet popular a les nits de Sant Ferran durant la darrera dècada i mitja. El ca, inseparable del seu amo, era un habitual de la plaça de l’Església i la Fonda Pepe, i sovint el vèiem campar entre les cames dels músics en ple concert o bé fer una adormideta tot jaient a l’estoig apelfat dels instruments.


L’animal fou adoptat per n’Eki el 2002 a Formentera, quan només tenia un mes d’edat. Amo i mascota connectaren des del principi i aviat en Kiko despertà somriures quan desplegava els seus trucs més coneguts, com “la croqueta”, el salt d’altura a dues potes o fer-se el mort. L’animal també mostrava una peculiaritat digna de l’estudi d’un etòleg: quan orinava no ho feia aixecant una pota posterior, sinó les dues simultàniament, cosa que el portava a fer la postura del “pi” per alleugerir-se.

Un inimitable moviment de cul
El ca patí un greu atropellament a l’edat de 5 anys, però es recuperà després de passar tres dies en coma i haver-se refet d’una fractura de maluc. Aquí no s’acabarien els ensurts. L’any 2013 fou víctima de l’atac d’un altre gos que li provocà ferides greus. En Kiko entrà en l’ancianitat canina prenent medicació pel cor, sense visió en un ull i, producte de les diverses “aventures”, caminant amb un inimitable moviment de cul, però en definitiva, gaudint de la música i la companyia del seu amo fins a l’últim moment.
La nit del passat dissabte, mentre n’Eki tocava el contrabaix en una sessió privada, en Kiko s’escapà, potser conscient d’emprendre l’últim passeig, i el seu cos fou trobat sense vida l’endemà, al fons d’una piscina, que no estava plena, situada en un allotjament turístic proper as Pujols.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES