Extingit l’incendi de la Mola

A les 3.10 h d’aquesta matinada els bombers de Formentera han declarat extingit l’incendi que ha afectat unes tres hectàrees de rostolls a les proximitats del far de la Mola, a la banda sud de la carretera, a la finca des Puig, on antigament havia existit un camp de tir.


Segons informa el Consell de Formentera, el foc, que va començar ahir poc després de les 22 h, es va declarar controlat a la mitjanit i posteriorment els bombers han refrescat el terreny, considerat com a zona agrícola. Els vents de gregal (NE), que aquesta nit han bufat amb ratxes que fregaven els 30 km/h, han facilitat la ràpida proliferació de les flames, tot i que al mateix temps, els camps de conreu del voltant del terreny afectat han limitat la seva propagació.


Les causes de l’incendi encara estan per aclarir, però les primeres hipòtesis apunten a una guspira provinent de la xarxa elèctrica i alguns veïns de la zona han assenyalat el mal estat de manteniment de la línia.
L’actuació ha comptat amb efectius del cos de Bombers de Formentera i de l’Ibanat, 17 voluntaris de Protecció Civil, agents de la Policia Local i la Guàrdia Civil.

 

El foc s’ha produït en el dia que l’AEMET havia emès un avís de risc extrem d’incendi a Formentera, i ha generat interrupcions en el subministrament elèctric dels usuaris de la Mola i fins i tot el far ha patit una apagada.

About Author

Comments are closed.

background