TOP
Alejandra Ferrer, presidenta del Consell de Formentera, al De Far a Far

Ferrer, a favor d’exigir test de covid també en les arribades d’espanyols i residents a les Illes

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, ha mostrat la seva satisfacció per la mesura anunciada pel Govern central, que imposarà l’obligatorietat a tots els viatgers procedents de països en risc per la covid d’haver de presentar una PCR negativa efectuada almenys 72 hores abans de la seva arribada a Espanya.
A més, la cap del Govern insular ha assenyalat que “aquesta PCR per a visitants internacionals és realment una primera passa” per exigir també una prova de covid als espanyols que visitin les Illes o residents a les Balears que tornin al seu domicili: “Si la situació sanitària a Espanya continua sent de risc en els pròxims mesos, haurem d’establir controls PCR o d’antígens a ports i aeroports de les illes per garantir la seguretat també entre diferents comunitats”. La presidenta ha argumentat que “per a les comunitats que depenem del turisme no serà suficient que només arribin en una situació sanitària favorable els visitants internacionals, sinó que haurem d’estar en aquesta mateixa situació nosaltres mateixos com a residents i també els visitants nacionals”.

Ara per ara: exigència de PCR negatiu als viatgers internacionals
L’exigència de proves PCR als visitants internacionals que arribin a l’estat espanyol per via aèria, marítima o terrestre s’aplicarà a partir del 23 de novembre i seguint els criteris de Centre Europeu per al Control de Malalties. Segons els darrers informes d’aquest organisme, quedarien afectats pel nou requisit d’entrada a Espanya la majoria de països europeus, a excepció de Grècia, Noruega i Finlàndia. Pel que fa a tercers països, s’exigirà PCR, per exemple, als vatgers provinents dels Estats Units, Argentina o el Marroc.
Ferrer ha recordat que la mesura anunciada pel Govern central ja va ser reivindicada “fa mesos des dels quatre consells insulars” i és “una molt bona notícia i un avanç molt important per treballar en la salut comunitària del país i de les nostres illes”. Ara bé, la presidenta ha subratllat que ara caldrà “treballar per veure de quina manera es pot controlar que això es compleixi”.

Compartir

PROGRAMES