TOP
Alejandra Ferrer, a Ràdio Illa.

Ferrer afirma que Marina Mercant farà un informe per rebaixar les freqüències al port

La presidenta del Consell, Alejandra Ferrer, ha explicat que el passat divendres es reuní a la sala de control del port de la Savina amb, entre altres autoritats, el president de l’Autoritat Portuària de les Balears, Francesc Antich, i el capità marítim de les Pitiüses, Luis Gascón. L’horari escollit, a les 10.30 h, no fou casual, sinó que es va seleccionar expressament perquè els participants a la trobada poguessin comprovar la situació creada per la coincidència de 4 embarcacions maniobrant al mateix temps. Sobre aquest escenari, Ferrer ha assenyalat: “Ningú que vagi al port a aquella hora pot dir que no tenim un problema de seguretat”. La presidenta ha avançat que s’han produït contactes amb Marina Mercant, administració que redactarà un informe que “ajudarà a rebaixar les freqüències” marítimes al port. Per Ferrer, aquesta és només una “petita passa” i ha afegit que cal adequar els ferris a les característiques del port i de l’illa.
Així mateix la cap del Govern insular ha indicat que Govern balear, Marina Mercant i l’Autoritat Portuària han de treballar conjuntament perquè s’apliquin les mesures que millorin la seguretat al port de la Savina i garanteixin la preservació dels valors mediambientals del Parc Natural de Ses Salines.

D’altra banda, la presidenta ha reivindicat la rellevància de Formentera a l’hora d’analitzar els problemes d’insularitat. En aquest sentit, Ferrer ha lamentat que el secretari d’Estat de Política Territorial i Funció Pública, Víctor Francos, hagi realitzat una gira de reunions amb el Govern balear i les administracions insulars d’Eivissa i Mallorca, però en canvi, hagi exclòs a l’illa de Formentera. En els seus contactes a les Balears, Francos ha presentat un paquet de mesures per evitar la fuita de funcionaris en determinats territoris. A més, ha avançat que la transferència a les Balears de la competència de la gestió del litoral podria ser una realitat durant l’últim trimestre del 2021.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES