TOP
Imatge microscòpica del coronavirus.

Formentera compta amb 59 casos actius, un d’ells ingressat a Can Misses

L’Àrea de Salut no ha comunicat nous casos de covid-19 relatius a Formentera en les proves exclusivament urgents que realitza els diumenges abans d’un ingrés, una intervenció quirúrgica o un part. Aquesta illa compta amb 59 casos actius: un hospitalitzat a la unitat F de Medicina interna de Can Misses i 58 contagiats més que, pel seu quadre lleu o asimptomàtic, reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària. D’ençà que començà la pandèmia, s’han registrat a Formentera 212 casos de coronavirus.
Formentera està passant per la pitjor situació des de l’inici de l’alerta sanitària, amb dades pitjors que les registrades a finals d’estiu, quan els contagis estaven al voltant dels 50 casos. La incidència acumulada a 14 dies s’ha multiplicat per 14 a Formentera i ha passat de 41 casos per 100.000 habitants el dia 11 de desembre a 594 casos el dia 25 de desembre. Pel que fa a les taxes de positivitat en les proves de covid-19, a l’illa de Formentera la taxa es dispara fins a un 17,5 % (encara que en aquest cas cal considerar l’efecte distorsionador que suposa la població reduïda en aquest indicador). Cal recordar que el Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties (ECDC) determina el risc pandèmic d’un territori quan la incidència acumulada és superior a 60 casos per 100.000 habitants i la taxa de positivitat del 3%.

24 nous casos a Eivissa
En el conjunt de les Pitiüses, el Laboratori de Microbiologia ha detectat en les últimes hores 24 nous positius, que corresponen tots ells a Eivissa. També en les últimes dues jornades s’han donat set altes, de manera que la xifra de pacients actius se situa en els 372 casos, 17 més que en l’última actualització de dades.
Hi ha 12 persones hospitalitzades, vuit a les unitats covid de l’Hospital de Can Misses, on hi ha l’únic pacient formenterer, i quatre pacients a l’UCI, un més que en l’últim registre. Així mateix, 360 persones reben seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària, 302 a Eivissa i els esmentats 58 casos de Formentera. Per últim, 26 professionals estan en vigilància activa, dels quals vuit són positius, dos menys que quan es va produir l’última actualització de dades.

Compartir

Comentaris (1)

  • susana braggio costa

    En Formentera hemos de celebrar que no haya más casos, pasas por algunas terrazas de bares en y se ve la gente sin mascarilla, hablando, gritando, etc dentro de ambientes protegidos para el viento y pasan de largo el número de grupo recomendado…Si no hay conciencia ciudadana nos perjudicaremos todos, no solo por la salud, si no por la economía, vivimos de nuestra imagen…Formentera ya no se distingue por ser segura…pan para hoy, hambre para mañana…

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES