TOP
Un pacient de Formentera és traslladat a l’UCI de Can Misses, el passat 14 de desembre.

Formentera deixa de tenir positius a l’UCI per primera vegada en dos mesos i mig

Formentera continua millorant les seves dades epidemiològiques i per tercer dia consecutiu no s’ha detectat cap nou contagi de covid a l’illa. Ara hi ha 10 casos actius, és a dir, 21 menys que fa una setmana. A més, el positiu que dilluns quedava a l’UCI de Can Misses ja ha passat a planta, de manera que Formentera no compta amb cap pacient crític per primera vegada des del 13 de desembre, és a dir, des de fa dos mesos i mig. Del total dels 10 afectats, set són lleus i tres reben tractament en planta (dos a Can Misses i un a Son Espases).
La incidència acumulada a 14 dies (IA14) confirma aquesta tendència a la baixa de la pandèmia, que també es registra a la resta de Balears. Formentera presenta una IA14 de 201 casos per 100.000 habitants, mentre que a Eivissa aquest índex és de 236, a Mallorca de 436 i a Menorca de 515.
Pel que fa a la campanya de vaccinació, a la nostra illa s’han administrat 18.025 dosis i hi ha 9.904 persones que ja han completat la pauta d’immunització (amb dues dosis), és a dir, un 86,6% de la població diana. Finalment, són 3.161 els residents que ja s’han vacunat amb la dosi de reforç, un 31,9% de la població.

Un traspàs a Eivissa
A la veïna Eivissa cal lamentar la mort, el dia 28 de febrer, d’una dona de 98 anys, positiva en SARS CoV-2, que estava ingressada a la unitat F de Medicina Interna. A més, s’han detectat quatre noves infeccions, i la xifra de positius actius ascendeix a 310, és a dir, 22 menys que ahir. Del total de casos actius, 255 presenten quadre lleu, mentre que hi ha 55 hospitalitzats (entre ells dos provinents de Formentera) a Can Misses i Can Vilàs: tres a l’UCI i 52 en planta.
Sobre les xifres d’hospitalitzats en planta, en el cas de Can Misses cal esmentar que el Govern balear comptabilitza a totes les persones que continuen ingressades i que han passat per la unitat covid, encara que ja hagin negativitzat el coronavirus i ara siguin atesos per altres patologies en unitats diferents.
Així mateix, hi ha 39 professionals de la salut que resten en vigilància activa, dels quals 37 són positius.

Compartir

PROGRAMES