TOP
Estació del Sistema Integrat de Vigilància Costanera (SIVE) de la Guàrdia Civil. Indra

Formentera disposarà d’un radar per detectar l’arribada de barques amb migrants

Els representants balears del grup parlamentari popular a Madrid, han aconseguit que la Comissió d’Interior del Congrés aprovés una iniciativa presentada pel diputat eivissenc Miquel Jerez que reclama la instal·lació d’un radar del Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE) a Formentera, per millorar la detecció i control de les barques de migrants que arriben al nostre litoral i franja costanera.

Ruta permanent entre Algèria i Balears
En una nota enviada a mitjans, els populars recorden que durant el 2021 han arribat a les costes de l’arxipèlag balear uns dos milers de migrants irregulars, i que les Pitiüses són les illes que han rebut en major mesura l’arribada d’embarcacions dedicades al tràfic irregular de persones.
En parer del diputat Jerez, aquest fet demostraria l’obertura d’una ruta permanent entre Algèria i Balears que hauria consolidat un canal d’entrada d’immigració irregular a les nostres illes, un fet que pel representant popular, va estretament lligat a l’ús d’aquesta via per part de màfies que trafiquen amb el futur d’éssers humans, entre ells, dones embarassades i menors d’edat.

A diferència de Mallorca o Eivissa, la nostra illa no compta amb un sistema de vigilància que permeti la detecció d’aquest tipus d’embarcacions i activi el dispositiu de salvament marítim quan són albirades. És per això que, des del grup parlamentari popular s’ha volgut tirar endavant la iniciativa d’instal·lació del radar SIVE.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES