TOP
Pedro Galli defensa l’absoluta liberalització del sòl del territori insular. JRV

Formentera: el municipi més car per arrendar un pis i el tercer per llogar una casa de les Balears

Llogar un pis a Formentera és fer-ho en el municipi més car de les Balears. Té un cost mitjà de 833 euros mensuals, tot i que la superfície mitjana d’aquests apartaments residencials no arriba als 70 m², concretament 69 m². D’aquesta manera el preu per m² és de 12,7 euros, molt per sobre de la mitjana autonòmica, que és de 8,1 euros/m².
Per darrere de Formentera hi ha el municipi eivissenc de Sant Josep de sa Talaia (12,5 euros/m²) i el mallorquí Montuïri (11,7 euros/m²). El municipi més econòmic de les Balears per llogar un pis és Campanet, a Mallorca, amb un preu de 3,6 euros/m².
En el cas de les cases, o habitatges unifamiliars, el preu mitjà d’una renda mensual de lloguer a Formentera és de 939 euros i la superfície mitjana és de 167 m². Amb aquestes dades el preu mitjà per m² és de 8,9 euros, de manera que Formentera és el tercer municipi més car de les Balears, per darrere de la ciutat d’Eivissa, amb 11,1 euros/m² i Sant Joan de Labritja, amb 9,2 euros/m². La mitjana autonòmica és de 5,5 euros/m² i el municipi més econòmic és Vilafranca de Bonany, a Mallorca, on es pot llogar un habitatge unifamiliar a 2,8 euros/m².

Eina de referència de preus de lloguer
Aquestes dades es desprenen del Sistema estatal d’índexs de referència del preu de lloguer d’habitatge. L’objectiu d’aquesta eina és establir una base d’informació fiable i contrastada per conèixer la situació del mercat de lloguer residencial a Espanya.
Aquest indicador compta amb 11,2 milions de dades d’arrendaments entre els anys 2015 i 2018, i s’actualitzarà anualment. Es nodreix d’informació de l’Agència Tributària, el cadastre immobiliari, l’Institut Nacional d’Estadística, el Registre de la Propietat, el Banc d’Espanya i els dipòsits de fiança de les comunitats autònomes i les dades d’oferta dels portals immobiliaris.

Balears, “zona tensionada”
En la presentació d’aquesta eina, realitzada el passat dimarts pel ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, es van assenyalar com a principals zones “tensionades”, en referència a la dificultat d’accés a l’habitatge, les Balears, Madrid, Barcelona, ​​Màlaga, València i Canàries. Tot i això, des del Ministeri s’ha descartat la possibilitat de regular els preus del mercat de lloguer a curt termini, a l’espera de què es comprovi com evoluciona el panorama immobiliari arran de la crisi de la covid-19.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES