TOP
Imatge aèria de Formentera. Foto: Sergi Candelas.

Formentera és el dotzè municipi més ric de les Balears

Segons l’estadística de l’Agència Tributària, elaborada a partir de les declaracions de la renda de les localitats espanyoles de més de 1.000 habitants, Formentera, amb uns ingressos mitjans declarats de 28.004 euros l’any, és el dotzè municipi més ric de les Balears. En aquest rànquing, la nostra illa és el segon municipi de les Pitiüses, amb uns ingressos mitjans lleugerament inferiors als de Vila, on es registra una mitjana de 28.198 euros l’any. El municipi de les Balears on hi ha una mitjana d’ingressos declarats més alta és Valldemossa, amb més de 39.000 euros anuals.
L’estadística sobre Formentera de l’Agència Tributària està feta d’acord amb les 3.778 declaracions realitzades a la nostra illa el 2016. En àmbit estatal, Formentera ocupa el lloc 237 d’un total de 2.911 localitats de més de 1000 habitants. La població on es registren les declaracions de la renda més elevades d’Espanya és Pozuelo de Alarcón, a Madrid, amb uns ingressos mitjans de gairebé 73.000 euros, és a dir, més del doble que Formentera.
En canvi, la localitat on hi ha la mitjana més baixa de l’Estat és Zahínos, un petit poble de 2.800 habitants de la província de Badajoz. Aquest seria, segons les dades de l’Agència Tributària, el municipi més pobre d’Espanya amb una renda declarada mitjana d’11.166 euros, menys de la meitat que la xifra registrada a Formentera.

Compartir

PROGRAMES