TOP
Imatge aèria del port de la Savina. Foto: Sergi Candelas.

Formentera es queda sense el darrer trajecte de tornada a les 22.30 h

La darrera connexió marítima per viatjar d’Eivissa cap a Formentera s’ha avançat de les 22.30 h a les 21.30 h des del passat 30 setembre. Rafel Cardona, de la naviliera Trasmapi, ha explicat a Ràdio Illa que abans de la pandèmia, la companyia s’havia compromès amb el Consell de Formentera a oferir aquest enllaç “fins que fos assumible”. Cardona ha assenyalat que ara s’han registrat unes ocupacions “molt baixes, per sota dels 10 passatgers”, que no permeten seguir amb l’horari.
El portaveu de la naviliera ha afegit que “la tripulació del darrer vaixell és la que ha de fer feina amb el primer de l’endemà” cosa que suposa “un problema seriós” perquè els mariners puguin complir amb les seves hores de descans. Així mateix el responsable de Trasmapi ha afirmat que la barca de les 21.30 h es mantindrà, ja que aquest servei “permet als familiars que van a visitar pacients a l’UCI poder tornar a dormir a Formentera”.
D’altra banda, Baleària segueix oferint la primera barca del dia que uneix la Savina amb Vila, a les 6 h del matí.

Pendents del decret de Transport Marítim
La Llei 11/2010 d’Ordenació del Transport Marítim de les Illes Balears estableix que fins a l’aprovació de les freqüències horàries del servei en el decret que està pendent des de fa 11 anys, s’han de complir com a mínim unes sortides en cada sentit. La llei parla d’una sortida primerenca a les 6 h des de Formentera i una nocturna des d’Eivissa a les 21.30 hores.
Ara bé, cal recordar que en el ple de debat de l’estat de Formentera de l’octubre de 2020, s’aprovà per unanimitat instar al Govern balear a garantir durant tot l’any la prestació dels serveis de la primera barca a les 6 h de Formentera a Eivissa i la darrera barca a les 22.30 h d’Eivissa a Formentera. Aquella proposta també demanava al Govern autonòmic l’aprovació del decret de desenvolupament de la Llei de Transport Marítim per establir els horaris i les freqüències mínimes i màximes en la línia regular Formentera-Eivissa, complint l’article 28.3 de l’esmentada Llei.

Compartir

PROGRAMES