TOP
Instantània de la reunió. Foto: CIF

Formentera espera un impuls a la regulació de fondejos a tota l’illa

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer i el conseller de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, han assistit a la presentació de les conclusions del primer estudi de capacitat de càrrega a Formentera fet per Ports IB i el SOCIB, Sistema d’Observació Costaner de les Illes Balears. La presentació ha estat realitzada pel conseller de Mobilitat balear, Marc Pons, la gerent de Ports IB, Cristina Barahona, i hi han participat també, per videoconferència, el director del SOCIB, Joaquín Tintoré, i la investigadora del SOCIB Aina García.

No s’ampliarà el port
Aquest estudi és necessari per a la redacció del Pla General de l’ens públic. Segons ha explicat el conseller Marc Pons, la línia és la de no ampliar ports ni el seu creixement, apostant per la sostenibilitat i l’equilibri.
Per la seva part, la presidenta Alejandra Ferrer ha recordat que “a Formentera s’ha fet molta feina per treballar cap a la protecció del nostre litoral. Així, es va decidir conjuntament amb la societat de l’illa no ampliar el port”. Pel que fa al sector nàutic, Ferrer ha avançat que es vol trobar un equilibri social que permeti el gaudi dels residents; turístic, amb un producte de qualitat que eviti una massificació que duu a la insatisfacció dels que ens visiten; i mediambiental amb la protecció de la posidònia i del litoral en general.

Projecte de fondejos a Formentera
Des del 2008 Formentera aposta per regular els fondejos al seu litoral. “Esperem que amb l’impuls del pla de gestió del Parc Natural puguem aprovar el projecte de regulació de fondejos a tot el litoral de l’illa del Consell de Formentera, que es va presentar al Govern el 2017, i que dóna cabuda a 883 embarcacions”, segons ha declarat la presidenta.
“L’estudi de capacitat de càrrega presentat avui pel Govern té unes dades similars al del nostre projecte de regulació, concretament un poc superiors, de 925 embarcacions”, ha concretat la presidenta, perquè “s’hi planteja un estudi de càrrega que sols té en compte la capacitat física d’embarcacions, mentre que a l’estudi fet pel Consell, es combina la capacitat física amb la mediambiental i la paisatgística” ha afegit.
“Tenim clar que estam en una situació especial, i volem demanar al Govern balear que, com sempre hem fet, la reactivació econòmica no signifiqui la destrucció ni la massificació del nostre territori. Cal protegir els nostres recursos naturals, ja que són el nostre principal actiu”, ha conclòs Alejandra Ferrer.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES