TOP
Jornada de bones pràctiques de gestió sostenible d’aigua a municipis turístics de les Illes Balears. CIF

Formentera estalvia 11.500 metres cúbics anuals d’aigua gràcies a la digitalització del subministrament

El Consell de Formentera i Aquàlia desenvolupen la digitalització de la xarxa de subministrament d’aigua urbana, que els tres darrers anys ha permès avisar els usuaris de la reparació de fuites interiors i reduir una mitjana d’11.500 m³ anuals d’aigua perduda a les xarxes interiors.

Formentera, referent estatal
Aquestes dades es varen presentar el dimecres a la Jornada de bones pràctiques de gestió sostenible d’aigua a municipis turístics de les Illes Balears, celebrada a Palma i que va comptar amb la participació del conseller de Medi Ambient, Antoni Tur, que va destacar “la feina que duu a terme el Consell juntament amb Aquàlia per fer la transformació tecnològica del servei municipal d’aigües, que des de l’inici del pla pioner el 2017 s’han incorporat noves eines, com els comptadors sectorials de telecontrol, s’ha millorat la rapidesa i seguretat a la consulta d’informació, la recepció d’alarmes i les actuacions de telecontrol, i s’ha integrat en la Plataforma Water Anaylitics amb objectiu d’oferir el millor servei a la ciutadania”.

El titular de Medi Ambient va assenyalar que en aquesta jornada es va posar d’exemple a Formentera com un referent estatal, “ja que el parc de comptadors amb aquesta tecnologia de telelectura ronda el 100%”. Finalment, Tur va incidir que l’aposta tecnològica de la gestió de l’aigua a Formentera “a més de ser clau per augmentar la qualitat del servei prestat, també mitiga l’impacte dels efectes del canvi climàtic”.

Dades
La xarxa d’aigua de Formentera és de 52 quilòmetres i el seu rendiment actual era del 92,71% a finals del 2021, una de les xarxes amb millor rendiment de Balears. A més, la digitalització d’aigua urbana ha suposat una millora tant per a les xarxes d’abastament de l’illa com per a l’usuari final. Les divuit incidències detectades a particulars el 2021 han evitat una pèrdua mitjana de 530 litres per hora, evitant així factures elevades per pèrdues d’aigua.

Formentera és un referent estatal pel seu alt índex de comptadors amb telelectura. Actualment, ja estan instal·lats pràcticament al 100%. Es tracta de 2.900 comptadors que fan la lectura de forma automàtica, en temps real, enviant dades cada hora al centre de control ubicat a Sant Francesc.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES