Formentera no registra cap nou positiu

Formentera no ha registrat cap nou positiu de covid-19 en les darreres hores. Hi ha 30 pacients lleus o asimptomàtics de Formentera que resten aïllats al seu domicili o a l’hotel pont i que reben seguiment per part dels equips d’Atenció Primària. D’altra banda, hi ha un pacient formenterer que roman ingressat a l’UCI de Can Misses. En l’acumulat d’ençà que començà la pandèmia s’han detectat a Formentera 95 positius de coronavirus.

Dades de l’Àrea de Salut pitiüsa
En l’àmbit pitiús, baixen les hospitalitzacions en les últimes hores. La secció de Biologia Molecular de Laboratori de Microbiologia ha detectat en les més de 500 PCRs que ha realitzat 49 nous positius, tots ells a Eivissa. En paral·lel, s’han donat en l’última jornada un total de 21 altes, de manera que ja són 1.022 les persones que s’han curat fins ara.
El nombre de contagiats ingressats a la salut pública ha baixat, i ha passat de 63 a 59. La xifra de pacients en cures intensives, ha passat de quatre a tres, comptant amb el malalt de Formentera.
Actualment hi ha 785 persones en seguiment domiciliari per part dels equips d’Atenció Primària, de les quals 755 corresponen a Eivissa i 30 a Formentera. Així mateix, baixa el nombre de professionals sanitaris en vigilància activa fins als 51 i també els positius que passen de 18 a 16.

Dos brots a Formentera 
El Servei balear d’Epidemiologia ha informat que en l’última setmana s’han detectat 22 nous brots a les Balears, dels quals dos pertanyen a Formentera, 14 a Eivissa, sis a Mallorca i cap a Menorca.
Aquests 22 brots comprenen 137 casos positius associats i 163 persones en vigilància com a contactes estrets. Són 13 brots menys dels notificats la setmana passada, així com 20 positius menys.
Tots els brots afecten a 10 o menys persones, excepte dos d’ells: un en una residència geriàtrica a Mallorca, amb 30 positius, i un altre d’àmbit social a Eivissa, que afecta a 12 persones que han estat diagnosticades de covid-19.
En total, des del mes de maig, l’equip de professionals rastrejadors d’atenció primària ha detectat 194 brots en la comunitat autònoma (75 ja s’han donat per tancats i 119 continuen actius ara com ara). Gràcies a aquesta tasca de recerca activa de casos s’han detectat 968 persones positives i 1.301 han estat en vigilància com a contacte estret.

About Author

Comments are closed.

background