TOP
Presentació del cartell de Festes de Nadal. CIF

Formentera recupera un Nadal en normalitat

El Consell ha presentat avui el programa d’activitats de les festes de Nadal. El cartell compta amb diferents activitats adreçades a tota mena de públic i inclou espectacles familiars, exposicions, tallers o concerts, entre d’altres. També torna el Mercat de Nadal i el seu espai de Mininadal especialment pensat per als més petits.

Recuperació d’espais després de dos anys marcats per la covid
La presidenta del Consell de Formentera, Ana Juan, ha aprofitat la presentació del cartell per “desitjar unes bones festes a tot el poble de Formentera” i ha mostrat la seva satisfacció perquè “després de dos anys en què les festes han estat marcades per les restriccions derivades de la covid, enguany per fi tornam a programar amb normalitat i els infants recuperaran els seus espais per gaudir d’aquestes celebracions tan especials”.

Per la seva banda, la consellera de Cultura, Susana Labrador, ha destacat que un any més “hem organitzat un cartell molt complet amb el qual esperam que l’ambient nadalenc envaeixi Formentera, i ho hem fet gràcies a la col·laboració d’associacions com l’Associació Reis Mags, així com les escoles de Formentera i altres entitats que ens han ajudat i a les quals agraïm la seva participació”. La consellera ha afegit que “hi ha propostes culturals i tradicionals adreçades a tots els públics de les quals esperam que puguin gaudir els formenterers i formentereres durant aquestes dates tan especials”.

Mercat de Nadal i Mininadal
El tret de sortida el donarà, aquest divendres, la inauguració del Mininadal a les 17 h amb el taller espectacle Tea a càrrec de Moskitas Muertas. Durant tot Nadal, el Mininadal acollirà diferents tallers i activitats infantils.
L’encesa de l’enllumenat de Nadal serà a les 18 h i, posteriorment, s’inaugurarà el Mercat de Nadal a les 19 h a la plaça de Sant Francesc. Les casetes restaran obertes fins al divendres 6 de gener. En total, hi haurà sis casetes de restauració, una de comerç, així com una altra que faran servir associacions.

Altres activitats infantils
Diumenge 11 arriba a Formentera l’espectacle familiar La màgia dels colors, un espectacle de màgia, lúdic i educatiu on els colors ens ajudaran a posar nom a les nostres emocions. La màgia dels colors es podrà veure a la Sala de Cultura Cinema el diumenge 11 a les 18 h i les entrades es podran adquirir a través de www.entradesformentera.cat

Dimecres 14 a les 17 h la Bilblioteca Marià Villangómez acollirà el taller familiar i presentació del llibre El bosque mágico a càrrec de l’autora Alessandra Rossin.

Dijous 15, a la plaça de Sant Francesc, se celebrarà la ja tradicional Cantada de Nadales a càrrec de l’alumnat del CEIP El Pilar, el CEIP Mestre Lluís Andreu, el CEIP Sant Ferran de ses Roques i l’IES Marc Ferrer. Després es repartirà xocolata apta per a intolerants al gluten i a la lactosa i coca dolça.

Dissabte 17 el grup de versions Red Hot Chili Covers oferirà un concert familiar a l’envelat de sa Senieta a les 19 h perquè els més petits de la casa gaudeixin de les millors versions del mític grup Red Hot Chili Peppers.

Diverespai
A més, torna el Diverespai. Del 27 de desembre al 4 de gener els infants de l’illa gaudiran de diverses activitats i inflables al mòdul esportiu.

Betlem vivent i Pare Noel
El dissabte 17 els alumnes del col·legi Verge Miraculosa faran una representació vivent del betlem de Nadal a les 16 h a la Sala de Cultura Cinema, i el 21 de desembre els nens de Formentera rebran la visita del Pare Noel en una festa que es farà també a partir de les 17.30 h a l’envelat de sa Senieta de Sant Francesc. En acabar, se servirà xocolata calenta apta per a intolerants al gluten i a la lactosa.

Casal de Joves
Dimecres 7 i dimecres 28 es projectarà al Casal una pel·lícula nadalenca les 18.30 h.

Divendres 9 i dissabte 10 el Casal de Joves ha organitzat un taller de decoració nadalenca per als joves de l’illa. Els tallers seran a partir de les 18.30 h al Casal.

A més, l’àrea de Joventut organitza la visita dels patges reials als centres escolars els dies 20 i 21.

Divendres 30 el Casal s’acomiada del 2022 a partir de les 18.30 h.

Dissabte 7 de gener a partir de les 18.30 h hi haurà xocolatada al Casal de Joves.

Activitats culturals
Dissabte 10 la Sala de Cultura Cinema acollirà la nova comèdia teatral per a adults del Grup de Teatre des Cubells Matrimoni per medicina. L’obra es representarà a les 20.30 h i les entrades es podran adquirir a través de www.entradesformentera.cat

El dilluns 12 l’Ajuntament Vell obre les portes a les 19 h per acollir la inauguració de la clàssica “Exposició Col·lectiva de Nadal” amb artistes de l’illa, de dilluns a dissabte d’11 h a 14 h i de 18 h a 20 h. Diumenges, dilluns matí i festius la sala romandrà tancada. La mostra es podrà visitar fins al 6 de gener.

Premi al millor aparador
Com cada any, la Cambra de Comerç i el Consell, amb l’objectiu de promoure l’ambient festiu nadalenc entre els establiments de l’illa, han convocat el XVI Concurs d’Aparadorisme Nadalenc. El premi al millor aparador s’entregarà el dimecres 14.

Activitats tradicionals
El dimarts 20 es farà un taller de Salsa de Nadal a les 16 h. El lloc encara està per determinar i s’informarà amb un cartell concret de l’activitat.

El dijous 22 es continuarà amb les activitats tradicionals i s’oferirà el Concert de Nadales a les 19 h a l’església de Sant Francesc a càrrec de l’Escola de Música i Dansa i l’aula de clarinet del Patronat de Música d’Eivissa.

El dissabte 24 a la mitjanit es farà la missa de matines i caramelles de Nadal a l’església de Sant Francesc a càrrec de l’Esquadra Jove.

El dilluns 26 es farà una missa amb caramelles a càrrec de l’Esquadra de ses Roques a les 11 h a l’església de Sant Ferran i a càrrec de l’Esquadra Jove a les 17 h a l’església del Pilar de la Mola.

Nit de concerts
La música també serà protagonista durant les festes de Nadal. Dissabte 17, el grup de versions Red Hot Chili Covers i el grup català de renom Dr. Prats actuaran a l’envelat de sa Senieta a partir de les 22.30 h. L’entrada és lliure fins a completar l’aforament.

Cap d’Any
La nit de Cap d’Any, el dissabte 31, a partir de la una de la matinada, l’envelat de sa Senieta tindrà animació i festa amb el concert que donarà la benvinguda a l’any nou amb el grup de versions Bruixa Express. Us espera una nit plena de balls, gresca i sobretot, de bona música que va, des dels èxits dels anys vuitanta, fins a la música festera més actual.

Visita dels Reis Mags d’Orient
El dijous 5 de gener a les 17.15 h al Far de la Mola es donarà el tret de sortida a la Cavalcada dels Reis Mags d’Orient que visitarà la plaça del Pilar a la Mola a les 17.30 h, la plaça de l’Església de Sant Ferran a les 18.30 h i, finalment, la plaça de Sant Francesc a les 19.30 h.
El Consell de Formentera i l’Associació Reis Mags estan treballant per organitzar aquesta visita. Podreu consultar el cartell específic pròximament.

Cartell de festes.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES